Domů Zboží Od Mukam

Králíček ohnivý

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Prodejce běžně nezasílá toto zboží do zahraničí. V případě zájmu však prodejce můžete kontaktovat pomocí Fler Pošty
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem

Další zboží od Mukam

Katalogové č.: 10339864
Zobrazení: 141x
Vloženo: 19.2.2019
Počet srdcí: 18x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Ptáček  je vyroben pájením z cínu a mědi. Sedí na větvičce jeřabin. Je docolorován akrylovými barvami a přelakován. Rozměry jsou 6,5x5,5cm. 

Zavěšen je na kulaté černé kůži se zapínáním na karabinku.

Dodán bude v dárkové krabičce.

Králíček ohnivý (Regulus ignicapilla) je malý zpěvný pták z čeledi králíčkovitých, hned po králíčku obecném je to vůbec nejmenší evropský pták. Nápadný, 9 cm velký pták s rozpětím křídel mezi 13 - 16 cm a hmotností kolem 6 g. Má zelenavý hřbet, černobílá křídla, tmavý ocas, světlé břicho, poměrně dlouhé, oranžově zbarvené končetiny a světlou hlavu s nápadným bílým pruhem nad okem, černým temenem s nápadným podélným proužkem a štíhlým, šedě zbarveným zobákem. Samec má proužek na černém temeni oranžový, samice žlutý. Mladí jedinci černé temeno s proužkem zcela postrádají. Ve volné přírodě bývá velice často zaměňován s podobným králíčkem obecným, který nemá na rozdíl od králíčka ohnivého viditelný bílý proužek nad okem. 

Žije v horských a podhorských jehličnatých, především smrkových lesích v Evropě na západ od Bugu, Malé Asie a Maghrebu. Celá evropská populace je poměrně rozsáhlá a čítá 6 700 – 13 000 000 jedinců. Je částečně tažný, zimuje v severní Africe, jižní Francii a na Pyrenejském poloostrově. V ČR pravidelně hnízdí asi 50 - 100 000 párů a zimuje 3 - 6 000 jedinců.

Živí se drobným hmyzem, jeho larvami a semeny jehličnatých dřevin.

Ročně mívá dvě snůšky, první v květnu a druhou v červnu. Jedna snůška obsahuje 7 - 10 bílých, 13 × 10 mm velkých vajec s jemným hnědým skvrněním. Jejich inkubační doba trvá 13 - 15 dní. Mláďata opouštějí hnízdo po 14 - 15 dnech života.

Menu
--