Domů Zboží Od almabe

Krása v jednoduchosti (amazonit)

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce200 Kč
Možnosti platby
Údaje nejsou k dispozici. Kontaktujte prodávajícího.

Další zboží od almabe

Katalogové č.: 14689335
Zobrazení: 43x
Vloženo: 26.5.2024
Počet srdcí: 5x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: Pro zákazníky ze Slovenska, je zřízen účet u Fio banky, kde platba v eurech je bez poplatků. Číslo získáte při potvrzení objednávky.

Náhrdelník z krásného přírodního zelenomodrého amazonitu. Kámen měří 3,5 x 3 x 0,5 cm.

Kámen je krásný ze všech stran, proto byl šperk zpracován oboustranně (viz doplňující fota). 

Celkově šperk měří 4,5 cm na výšku a 6 cm na šířku.

Zavěšen je na  černé kulaté kůži o průměru 3 mm, 45 cm dlouhé + prodlužovací řetízek, se zapínáním na karabinku.

Vyrobeno technikou pájení šperkařského cínu, leštěno, patinováno  a ošetřeno antioxidantem.

Dodáváno v dárkové krabičce.

Zelenomodrý amazonit se používá na ozdoby a šperky po více než tři tisíce let, což dokládají archeologické nálezy v Egyptě a Mezopotámii, ale žádná starověká nebo středověká literatura se o amazonitu výslovně nezmiňuje. Jako samostatný minerál byl popsán až v 18. století.

Vyskytuje se na různých místech po celém světě, ale jeho nalezišť je poměrně málo. Vysoce kvalitní krystaly se v současnosti nacházejí na lokalitě v Coloradu (Pike Peak). Je znám z pegmatitů na Madagaskaru a v Brazílii.

Amazonit je zelená až modrozelená odrůda mikroklinu (draselného živce). Název kamene je odvozen od řeky Amazonky, ze které se zelené kameny dříve získávaly. Dodnes ale není známo, zda tyto kameny byly opravdu amazonity.

Amazonit je velmi pozitivní kámen vhodný pro harmonizaci prostoru jak doma, tak i na pracovišti. Amazonit je jedním z vyhlášených jihoamerických šamanských kamenů. Má neskutečnou schopnost odhalovat i tu nejkrytější pravdu jak nás, tak i o ostatních. Umožňuje nám vidět situace takové, jaké skutečně jsou a se všemi souvislostmi. Amazonit otvírá brány intuici, aby nám stále ukazovala ten správný směr a pomáhala v každodenním rozhodování. Vyrovnává ženskou a mužskou energii. Dokáže zhmotňovat naše přání. V jihoamerických tradicích je psychickým „tišitelem“ životních, zejména citových a emočních šrámů z minulosti.

Menu
--