Domů Zboží Od křesadlo

křesílko Odjitky

4 551 Kčza 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Prodejce běžně nezasílá toto zboží do zahraničí. V případě zájmu však prodejce můžete kontaktovat pomocí Fler Pošty
Možnosti platby
Údaje nejsou k dispozici. Kontaktujte prodávajícího.

Další zboží od křesadlo

Katalogové č.: 11178099
Zobrazení: 850x
Vloženo: 19.1.2020
Počet srdcí: 38x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Jitka z naší ulice loni na podzim vyklízela dům před jeho totální rekonstrukcí. Pozvala mě k exkurzi do jejich garáže, kde shromáždila věci, určené k likvidaci. Garáž byla nacpaná vším možným i nemožným. Bylo tam i tohle křesílko. Bez sedáku, otlučené, odřené, zaprášené  a celé rozklížené. I tak jsem nevěřila, že by se Jitka chtěla zbavit takového krasavce. Ale prý, jestli si ho nevezmu, odveze jej do sběrného dvora. A tak jsem si křeslo  za pekáč buchet a flašku domácí hruškovice odnesla domů.

Po odstranění zbytků roztrhaných popruhů ze sedáku a ručním obroušení dřeva jsem křeslo namořila do tmavě hnědého odstínu. Pak přišlo na řadu sklížení konstrukce. A lakování lesklým polyuretanovým podlahovým lakem.  

Křeslo bylo vyrobeno někdy v první polovině 20. století opravdu poctivě, bez použití šroubů a hřebíků,  klížením jednotlivých komponentů konstrukce. Obloukové části nejsou z ohýbaného dřeva, ale vyříznuté z masivu do příslušného tvaru. Prostě taková poctivá stolařina. Kterou později někdo pokazil necitlivým natučením čtyř hřebíků do zadních nohou v místě spoje se sedákem. V nynějším tmavém moření však nejsou hřebíky skoro vidět. 

Namísto sedáku z popruhů jsem vyrobila nový sedák z překližky, juty, polyuretanu a polyesterového rouna. Potažený je odolnou outdoorovou látkou s krásnou hrubou strukturou, která se dá snadno čistit a odpuzuje prach. |Vepředu je potah začištěn kvalitní nábytkovou viskózovou stuhou.

Přijďte se na křesílko podívat. Pokud je zakoupíte, můžete si je odvézt osobně, nebo vám mohu křeslo zabalit a poslat poštou jako balík do ruky.

Rozměry křesla jsou  V 74 cm(v nejvyšším místě zad ) x Š 55 cm x H 48 cm, výška sedáku je 45 cm.

Menu
--