Domů Zboží Od Antonietta

Krev země - náhrdelník - české granáty

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
* Doprava zdarma je k dispozici pro některé varianty dopravy a platby
Platba předem
ZDARMA - Optimální doprava dle prodejce0 Kč
Možnosti platby
Údaje nejsou k dispozici. Kontaktujte prodávajícího.

Další zboží od Antonietta

Katalogové č.: 10880671
Zobrazení: 152x
Vloženo: 18.9.2019
Počet srdcí: 3x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: Sleva 20% na všechny objednávky nad 299 Kč platná do 30.04.2024 použijte tento kupon - RE9-VKQ-UVR děkuji !Ve většině případu při přijetí objednávky upravuji poštovné aby se dalo poslat zboží na výdejní místo zásilkovny , které si prosím sami zvolte, nebo zásilkovnou na adresu !

Dvouřadý náhrdelník s pravými českými granáty výjimečné velikosti. Zrna musela být pečlivě vybíraná a sbíraná několik let. Granáty mají nádhernou barvu , díky různým velikostem je každý výbrus jiný, lesk výjimečný. Délka nejdelší šňůry 55 cm, délka kratší šňůry - 46 cm. Uzávěr z tombaku osázený pečlivě broušenými granáty. Největší granát je v kratší šňůře uprostřed - velikost cca 0,6 cm v průměru. Granáty se postupně zmenšuji. Náhrdelník byl nově navlečen na vlasec dle původního návleku tak, jak původně jednotlivé korálky byli za sebou navlečeny. Náhrdelník byl patrně málo nošený, stopy na kamenech jsou jen velmi zřídka patrné. Šperk je výrazný, jedinečný. Dle uzávěru patrně okolo roku 1850, granáty ale budou dozajista starší.

Podsedice - Pyropy z této lokality jsou známé pod názvem český granát a jejich složení i barva nejsou stálé (Mg3Al2(SiO4)3). Nejlepší typy jsou tmavě červené a barva je zapříčiněna přítomností oxidů chromu (1,5 - 2%). Pyropy jsou většinou menší než 0,5 cm (na 100 kg pyropů připadají jen 2 zrna větší než 5 mm). Sedimenty rýžovišť v Českém středohoří jsou převážně kvartérními fluviálními sedimenty a svahovinami. Mateřskou horninou českých granátů jsou brekcie, které se vyskytují na několika lokalitách podél jižního okraje Českého středohoří, vznikly jako diatrémy během vulkanické aktivity ve třetihorách (cca před 25 mil. let).

Toto zboží nemusí být ručně vyráběno prodejcem.
Vyrobeno: devatenácté stol.
Menu
--