Domů Zboží Od Atelier mezi kopci

Křížek vyřezaný z Břízy od Tří pramenů

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce150 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem
Platební kartyPlatební karty
Platební tlačítkoPlatební tlačítko

Další zboží od Atelier mezi kopci

Katalogové č.: 12007105
Zobrazení: 121x
Vloženo: 28.11.2020
Počet srdcí: 6x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Křížek je vyřezán z jednoho kusu dřeva. Dále je opracován dláty, broušen a leštěn. Ošetřen BIO olejem na dřevo. Poté vyleštěn.

Křížek je vyřezán z jednoho kusu březového dřeva, které rostlo na Českomoravské vrchovině. Bříza rostla v lese nad Velkými Janovicemi, v lese, kterému se říká Vůbce a rostla poblíž tří pramenů. Její stáří bylo cca 47 let.

Křížek má velice pěknou kresbu dřeva, vhodný dárek, autorský kousek.

Zbarvení kmenu břízy je vyvoláno odumřelými buňkami rozptýlených zrnek betulinu. Bříza kolonizuje tvrdou skálu, chudý písek, kyselé rašeliniště, takřka všechny půdy.

Kůra obsahuje březový dehet, proto hoří i mokré dřevo. Čaj a míza povzbuzuje žluč, ledviny, močový měchýř. Působí močopudně, protizánětlivě a potopudně. Její míza je odpradávna ceněným tonikem pro celý náš metabolizmus. Má lehce antidepresivní ůčinek. Může pomoci při artritidě, revma. Homeopatický přípravek Betula alba je omlazující, čistící a utěšující. Je to od pradávna strom počátku. Indické védy byly psány do březové kůry. Březové kolébky měly ochránit děti před špatnými vlivy a čarami. V šamanizmu je bříza strom života. Uctívana jako, si-burchan, božstvo dveří. Pomáhá šamanům proniknout do světa duchů a bezpečně se navrátit zpět. Keltští náčelníci z doby halštatu bývali pochováváni s kuželovitými kloboučky z březové kůry.

Křížek je určen jako dekorace (stůl,polička,knihovna. ...). Nebo na zavěšení,(nemá háček). Záleží jak se rozhodne budoucí majitel. Do ruky při modlitbě atd ... .

Dřevo může obsahovat drobné prasklinky, což je jeho přirozený proces a k výrobku patří.

Vyrobeno v nekuřáckém prostředí a s úctou ke dřevu

Rozměry:Výška cca 19,8 cm, šířka  cca 14,4 cm, základna 3,7 x 2 cm

Menu
--