Domů Zboží Od JiT-S

Kvašák

Cena není dostupná
za 1 ks
Sleva -15% nejnižší cena za 30 dnů před slevou: 732 Kč
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce300 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem
Platební kartyPlatební karty
Platební tlačítkoPlatební tlačítko

Další zboží od JiT-S

Katalogové č.: 13405370
Zobrazení: 57x
Vloženo: 21.6.2022
Počet srdcí: 6x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Nádoba na kvašenou zeleninu neboli pickles. Bílá glazura, motiv květiny z obou stran. Lze mýt v myčce. Přibližně na 1700 ml kvašené zeleniny. Obsahuje hlavní nádobu s pokličkou, lisovací talířek, dřevěnou tyčku a gumičku.  

Ještě jste nevyzkoušeli?

Mléčné kvašení je způsob konzervace, který všechni dobře známe v podobě nakládaného zelí. Mléčným kvašením můžeme ale v praxi konzervovat téměř každou zeleninu. Nakládáme tak kromě zelí např. kapustu, květák, mrkev, celer, petržel, tuřín, červenou řepu, fazolové lusky, okurky, dýně, chřest, cibuli, pór, rajčata....

Jak na to?

Pro začátek zkuste pickles ze směsi zelí, mrkve a kedlubny. Vše nakrouhejte nebo nastrouhejte nahrubo. Smíchejte ve velké míse se solí a kmínem a pořádně rukama prohněťte.

(V dalších variantách zkuste přidat dle chuti i jiná koření, postupně vyzkoušejte např. kopr, bazalku, saturejku, tymián, koriandr, anýz, libeček, cibuli, křen, bobkový list, hřebíček, nové koření....)

Propracujte tak, aby zelenina pustila trochu šťávy. To je ideální chvíle pro napěchování do nádoby. Pořádně upěchujte, mezi zeleninou nesmí být vzduch. Při pěchování pustí zelenina šťávu, která pak pokrývá povrch. Zatižte přiloženým lisovacím talířkem, přiklopte pokličkou a pořádně ještě utáhněte gumičkou. Nádobu umístěte na místo se stabilní pokojovou teplotou. Nechte 3-5 dní kvasit. Když je zelenina zkvašená a je v ní hodně sťávy, přendejte zeleninu do zavařovací sklenice a uchovávejte v ledničce.

A můžete do nádoby opět připravit novou směs.... :-)

Zvu Vás též do mého druhého profilu jits s dekorační keramikou, kde naleznete sošky,zápichy, krmítka a pítka a mnoho dalšího. Nákup samozřejmě z obou profilů na jedno poštovné.

Menu
--