Domů Zboží Od JiT-S

Kvašák 3 v 1

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce300 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem
Platební kartyPlatební karty
Platební tlačítkoPlatební tlačítko

Další zboží od JiT-S

Katalogové č.: 13730008
Zobrazení: 33x
Vloženo: 1.12.2022
Počet srdcí: 8x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Nádoba na kvašenou zeleninu neboli pickles. Bílá glazura, ptáčci z obou stran. Lze mýt v myčce. Přibližně na 1100 ml kvašené zeleniny. 

U tohoto kusu máte 3 možnosti použití:

1. Klasický kvašák s dřívkem a těžítkem na přitlačení kvašené zeleniny. Vhodné pro směsi zelí s ostatní krouhanou zeleninou, která kvasí ve vlastní šťávě.

2. Kvašení v nálevu, např. okurky, květák, celé ředkvičky atd. Po naplnění hrnce zeleninou, přiklopíte plnou pokličkou a nalejete do žlábku na okraji hrnce vodu, to usnadní přebytečnému vzduchu dostat se ven z hrnce, ale opačně nikoliv.

3. Hrnec s pokličkou na uchování čehokoliv, např. právě zkvašeného pickles, pouze vyměníte pokličky a dáte do lednice. 

Obsahuje hlavní nádobu s dvěma pokličkama, lisovací talířek, dřevěnou tyčku a gumičku.  

Ještě jste nevyzkoušeli?

Mléčné kvašení je způsob konzervace, který všechni dobře známe v podobě nakládaného zelí. Mléčným kvašením můžeme ale v praxi konzervovat téměř každou zeleninu. Nakládáme tak kromě zelí např. kapustu, květák, mrkev, celer, petržel, tuřín, červenou řepu, fazolové lusky, okurky, dýně, chřest, cibuli, pór, rajčata....

Jak na to?

Pro začátek zkuste pickles ze směsi zelí, mrkve a kedlubny. Vše nakrouhejte nebo nastrouhejte nahrubo. Smíchejte ve velké míse se solí a kmínem a pořádně rukama prohněťte.

(V dalších variantách zkuste přidat dle chuti i jiná koření, postupně vyzkoušejte např. kopr, bazalku, saturejku, tymián, koriandr, anýz, libeček, cibuli, křen, bobkový list, hřebíček, nové koření....)

Propracujte tak, aby zelenina pustila trochu šťávy. To je ideální chvíle pro napěchování do nádoby. Pořádně upěchujte, mezi zeleninou nesmí být vzduch. Při pěchování pustí zelenina šťávu, která pak pokrývá povrch. Zatižte přiloženým lisovacím talířkem, přiklopte pokličkou a pořádně ještě utáhněte gumičkou. Nádobu umístěte na místo se stabilní pokojovou teplotou. Nechte 3-5 dní kvasit. Když je zelenina zkvašená a je v ní hodně sťávy, přendejte zeleninu do zavařovací sklenice a uchovávejte v ledničce.

A můžete do nádoby opět připravit novou směs.... :-)

Zvu Vás též do mého druhého profilu jits s dekorační keramikou, kde naleznete sošky,zápichy, krmítka a pítka a mnoho dalšího. Nákup samozřejmě z obou profilů na jedno poštovné.

Menu
--