Výrobek je určen na domácí přípravu zkvašené zeleniny tzv. pickles.Víčkem je prostrčena tyčka, která ústí do těžítka, které tlačí na zeleninu.Obsah je 2,5l.Výrobek se složen ze tří částí keramiky:nádoba, poklička, těžítko a k tomu gumička a tyčka z tvrdého dřeva.
Přidáváme jeden vyzkoušený recept.
Kvašená zelenina (pickles) 1 kg zeleniny (směs kořenové zeleniny, cibule, zelí) 20 g soli koření je zcela volitelné dle vlastní chuti 1. Zeleninu nastrouhejte nahrubo, cibuli nakrájejte na půlkolečka, zelí nakrouhejte. Míchejte v libovolných poměrech a množstvích. Jen poměr mezi množstvím zeleniny a množstvím soli je třeba dodržet.2. Nechte zavadnout, promačkejte, upěchujte.Pokud nepustí dost šťávy, aby zakryla celý povrch a upěchovanou zeleninu ještě o dva centimetry převyšovala, dolijte slanou vodu. Dodržujte dvouprocentní koncentraci soli.3. Teď už jen zatížit a čekat. Zelenina musí být celou dobu ponořená, choďte ji průběžně kontrolovat. Je ale pravděpodobné, že bude i nadále pouštět vlastní vodu a ponořená bude dostatečně.4. Po týdnu by měla zelenina příjemně vonět a dosáhnout optimální kyselosti. Zkuste ji jíst jen tak, plnit s ní sendviče, nebo na ní upéct maso.
Navíc přidávám tip.Vyšla knížka-Kvašená zelenina pro zdraví a vitalitu(léčivé účinky, recepty, historie) od Karla Machaly.