Domů Zboží Od kosíhnízdo-keramika

Kvašák kameninový 2,5l

550 Kčza 1 ks
Vložit zboží do košíku
Tohle se líbí i dalším! Pospěšte si, tohle zboží si chtějí zakoupit další 4 zájemci.
K odeslání: 8.6.2021 Dostupnost: do 3 týdnů Termín odeslání*: ihned od dostupnosti
* Platba převodem prodlužuje termín o dobu připsání úhrady na účet.
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce600 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem
Platební kartyPlatební karty
Platební tlačítkoPlatební tlačítko

Další zboží od kosíhnízdo-keramika

Katalogové č.: 892698
Zobrazení: 1867x
Vloženo: 1.6.2010
Počet srdcí: 108x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Výrobek je určen na domácí přípravu zkvašené zeleniny tzv. pickles.Víčkem je prostrčena tyčka, která ústí do těžítka, které tlačí na zeleninu.Obsah je 2,5l.Výrobek se složen ze tří částí keramiky:nádoba, poklička, těžítko a k tomu gumička a tyčka z tvrdého dřeva.

Přidáváme jeden vyzkoušený recept.

Kvašená zelenina (pickles)         1 kg zeleniny (směs kořenové zeleniny, cibule, zelí) 20 g soli koření je zcela volitelné dle vlastní chuti 1.         Zeleninu nastrouhejte nahrubo, cibuli nakrájejte na půlkolečka, zelí nakrouhejte. Míchejte v libovolných poměrech a množstvích. Jen poměr mezi množstvím zeleniny a množstvím soli je třeba dodržet.2.        Nechte zavadnout, promačkejte, upěchujte.Pokud nepustí dost šťávy, aby zakryla celý povrch a upěchovanou zeleninu ještě o dva centimetry převyšovala, dolijte slanou vodu. Dodržujte dvouprocentní koncentraci soli.3.        Teď už jen zatížit a čekat. Zelenina musí být celou dobu ponořená, choďte ji průběžně kontrolovat. Je ale pravděpodobné, že bude i nadále pouštět vlastní vodu a ponořená bude dostatečně.4.        Po týdnu by měla zelenina příjemně vonět a dosáhnout optimální kyselosti. Zkuste ji jíst jen tak, plnit s ní sendviče, nebo na ní upéct maso.

Navíc přidávám tip.Vyšla knížka-Kvašená zelenina pro zdraví a vitalitu(léčivé účinky, recepty, historie) od Karla Machaly.

    Provozovatel jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely. Více informací. Souhlasím
    Menu
    --