Domů Zboží Od sphinx

°° Libelulle °°

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Prodejce běžně nezasílá toto zboží do zahraničí. V případě zájmu však prodejce můžete kontaktovat pomocí Fler Pošty
Možnosti platby
Údaje nejsou k dispozici. Kontaktujte prodávajícího.

Další zboží od sphinx

Katalogové č.: 1642222
Zobrazení: 238x
Vloženo: 17.4.2011
Počet srdcí: 177x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Z kolekce *Mimikry*.. vzešel náhrdelník z leštěného plátku achátu (67x25 mm) medové barvy se světlými okraji, s pěknou kresbou, napolo vsazeného do obroučky a jemně cínovaného. Patina černá, přeleštěná a ošetřena antioxidantem.

Rozměr celého přívěsku 100 x 38 mm. Zavěšeno na obojku z osteofixu (chirurgický drát). I když je šperk velký, je lehký - váží pouhých 11 gramů.

Na své cínované šperky používám cín s určitým % stříbra.

Achát (z řeckého achates) je minerál. Jedná se o koncentricky jemně i hrubě vrstevnatou odrůdu chalcedonu (křemene). Charakteristickým, okem viditelným znakem achátu je pestrobarevnost; mezi nejběžnější zbarvení patří bílo-šedá, modrá, oranžovo-červená a černá. Na Mohsově stupnici tvrdosti má stupeň tvrdosti 7.

Použití

Z achátu se vyrábějí šperky a ozdoby, dále se achát používá pro výrobu dalších dekorativních předmětů jako perořízků, kalamářů a pečetidel. Pro svoji mechanickou odolnost a odolnost vůči kyselinám se z něj vyrábějí hmoždíře a třecí misky pro drcení a míchání chemikálií. Je chemicky tříštitelný. Využívá se i k zahlazení vrstvičky zlata při zlacení.

Výskyt v České republice: Nová Paka, Turnov, Kozákov, Horní Halže, Studenec, Vernéřovice na Náchodsku, Zárybnická Lhota, Levín

    Menu
    --