Domů Zboží Od Vlna za vlnou

MERINO/BAMBUS - č. 2 - Pastelky / od 20g 20 g

Cena není dostupná
za 1 ks
varianty (3)
20 g
42 Kč za 1 ks
vyprodané
Odstíny jemného barevného merina 23 mic a hebké bambusové vlákno ve fialové barvě namíchány do krásného melíru. Vhodné pro předení, plstění, artprotis a další t
Vyberte prosím variantu výše.
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce150 Kč
Možnosti platby
Platební kartyPlatební karty
Platební tlačítkoPlatební tlačítko

Další zboží od Vlna za vlnou

Katalogové č.: 4273122
Zobrazení: 141x
Vloženo: 17.9.2013
Počet srdcí: 20x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Odstíny jemného barevného merina (23 mic) a hebké bambusové vlákno ve fialové barvě namíchány do krásného melíru.
Vhodné pro předení, plstění, artprotis a další textilní techniky. Merino i bambus jsou průmyslově barvené, tedy stálobarevné a skvělé i pro mokré plstění.

75 % merino a 25 % bambus / 20 g

Množství vyberte napravo v tabulce Varianty zboží.


O materiálu merino

Ovčí vlna merino pochází ze speciálně vyšlechtěných ovcí pocházejících ze Španělska. Nejkvalitnější produkce merina je v současné době dovážena z Nového Zélandu a Austrálie. Je hedvábně jemná, má vysokou schopnost izolace a je velmi prodyšná.
Ovčí vlna má mnoho unikátních vlastností
Kombinace jedinečných vlastností jako je kadeřavost a speciální struktura vlákna zajišťují efektivní termoregulační vlastnosti. Ovčí vlna je přirozené duté vlákno. Vlna hřeje, i když je vlhká. Dokáže pojmout vlhkost rovnající se až třetině své váhy, aniž by na dotyk působila mokrá. Netaví se a je ohnivzdorná, poskytuje také vysokou ochranu proti UV záření. Má přirozenou antibakteriální schopnost. Ovčí vlna obsahují množství lanolínu vlnotuku, který jí chrání před znečištěním. Každé jednotlivé vlákno dýchá skrze svoji vnitřní strukturu. Je antialergenní.

O materiálu bambus
Bambusové vlákno pro textilní zpracování je známé teprve od konce 20. století. Je vyrobeno na bázi regenerované celulózy a základem pro výrobu je surový bambus, který se následně zpracovává chemickou cestou podobně jako viskóza. Díky svému rychlému růstu je bambus rychle obnovitelným přírodním zdrojem.
Přednosti materiálu:

  • Je přirozeně antibakteriální: Bambus obsahuje přirozenou složku Bamboo Khun, která likviduje bakterie. Stejnou složku obsahuje i samotné vlákno, a proto je oblečení rezistentní vůči zápachu i při dlouhodobém nošení.
  • Termoregulační vlastnosti: Mikrostruktura a přírodní složení vlákna zajišťuje termoregulaci jak v létě, tak v zimě.
  • Jemnost a lesk: Díky své jemnosti a hladkosti jsou bambusové produkty velice vhodné pro osoby s citlivou pokožkou. Lesk je srovnatelný s leskem vlákna hedvábného.
  • Absorpční vlastnosti: Díky jedinečné stavbě bambusového vlákna může oblečení zachytit a odvést až 3x více vlhkosti, než bavlna. Vlákno saje a odpařuje pot tak, že pokožku nevysouší.
  • Prodyšnost: Díky struktuře vlákna je látka vysoce prodyšná, pokožka tak může přirozeně dýchat a zároveň je v bezpečí.
  • Ochrana před UV zářením: Bambusová vlákna dokáží přirozeně ochránit pokožku před UV zářením. Dokáže zachytit až 90 % škodlivých UV paprsků.
  • Bez pesticidů a hnojiv: Složka Bamboo Kun, která zajišťuje rezistenci oblečení vůči zápachu, pomáhá rostlině přirozeně i proti nemocem a napadení škůdci. Na bambusových farmách se nepoužívají pesticidy, které mohou dráždit pokožku.
Menu
--