Proste krasa.Dekuji

Mlynařík je vyroben pájením z cínu a mědi. Sedí na větvičce s lístečkem pod kterou je připájen achát. Je šedě a měděně patinován a docolorován akrylovými barvami a přelakován. Rozměry jsou 8,5x5cm.
Zavěšena je na kulaté černé kůži se zapínáním na karabinku.
Dodána bude v dárkové krabičce.
Mlynařík dlouhoocasý (Aegithalos caudatus) je malý druh pěvce z čeledi mlynaříkovitých (Aegithalidae).
Dorůstá délky 13-15 cm, v rozpětí křídel měří 16-19 cm a váží 6-8 g. Má zavalité tělo a nápadně dlouhý stupňovitý ocas, který měří 6-10 cm. Ve střední Evropě se vyskytuje ve dvou poddruzích: mlynařík dlouhoocasý středoevropský (A. c. europaeus), který má nad okem silný tmavý pruh, a mlynařík dlouhoocasý severoevropský (A. c. caudatus), který má hlavu čistě bílou. Obě pohlaví jsou zbarvena stejně, mladí ptáci mají tmavé opeření po stranách hlavy.
Mimo hnízdní období žije v menších hejnech až o 30 jedincích, obhajujících vlastní potravní teritorium. V zimě spolu ptáci i hřadují schouleni a těsně přitisknuti k sobě, což jim umožňuje větší odolnost vůči nízkým nočním teplotám. Děje se tak nejčastěji v hustých keřích 1-10 m nad zemí.
Je velmi čilý a obratně šplhá i po velmi tenkých větvích. Živí se zejména hmyzem a pavouky, na jaře požírá též mladé pupeny a různé plody, v zimě i semena.
Pohlavně dospívá již na konci prvního roku života, je monogamní. Hnízdo staví obě pohlaví u kmenů nebo ve větvích stromů či keřů obvykle ve výšce 1,5-6 m. Jedná se o kompaktní, uzavřenou, kulatou stavbu se silnými stěnami širokou průměrně 9-18 mm a vysokou asi 11-25 cm. Boční vletový otvor, který v průměru měří 30 mm, je téměř vždy umístěn na jeho horní polovině. Je postaveno zejména z mechů, lišejníků a pavučin, ale často i z jiných měkkých materiálů, včetně peří, vlny nebo srsti.
V jedné snůšce je pak 8-12 (vzácně i 5-16) světlých, jemně červenohnědě skvrnitých, 14,2 x 11,1 mm velkých vajec, na jejichž 13-14 denní inkubaci se podílí samotná samice, které samec během tohoto období přináší potravu.
S výjimkou hnízdícího páru s krmením mláďat často vypomáhá až 8 jiných dospělých mlynaříků. Mláďata hnízdo opouští po 14-18 dnech, ale dalších až 14 dnů jsou ještě krmena mimo něj.
Ve volné přírodě se dožívá obvykle 2-3 let.
Mukam · náhrdelník
Oznámit porušení pravidel nebo rizikovost u tohoto zboží.
Proste krasa.Dekuji

Opravdu krásný přívěsek, odpovídá fotografii. S paní je skvělá domluva a vše probíhá rychle ☺️

Jsem přímo nadšená. Tesařík je překrásný. Děkuji.

Objevujte další prodejce
Pokud odmítnete cookies v kategoriích analytické a marketingové, nebudeme moci měřit údaje, které nám pomáhají dělat Fler lepší.
Zde máte možnost přizpůsobit si nastavení souborů cookies podle kategorií v souladu s vaším zájmem.