Domů Zboží Od Antonietta

Náhrdelník - origami jeřáb

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
* Doprava zdarma je k dispozici pro některé varianty dopravy a platby
Platba předem
ZDARMA - Optimální doprava dle prodejce0 Kč
Možnosti platby
Údaje nejsou k dispozici. Kontaktujte prodávajícího.

Další zboží od Antonietta

Katalogové č.: 11627627
Zobrazení: 127x
Vloženo: 16.7.2020
Počet srdcí: 0
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: Sleva 10 % na všechny objednávky od 499 Kč, použijte prosím, tento kupon CCY-2F1-U7W ! Platnost do 17.06. 2024.!Ve většině případu při přijetí objednávky upravuji poštovné aby se dalo poslat zboží na výdejní místo zásilkovny , které si prosím sami zvolte, nebo zásilkovnou na adresu !

Přívěsek s drobnými kamínky. Velmi jemný šperk. Rozměr přívěsku cca 1,3 x 1 cm, délka řetízku cca 45 cm. Délka řetízku upravitelná. Ag 925/1000 

Origami jeřáb se stal celosvětovým symbolem míru díky japonské dívce jménem Sadako Sasaki. Sadako se narodila v Hirošimě v roce 1943 a ve věku dvou let byla vystavena radiaci při výbuchu jaderné bomby. Ve chvíli výbuchu se necházela 1,6 km od epicentra a tlaková vlna ji vyhodila oknem ven. Dětsví prožila jako zdravá, ale devět let po výbuchu jí byla diagnistikována leukémi, zvaná tehdy "nemoc atomové bomby". V únoru 1955 nastoupila do nemocnice, kde se o půl roku později dozvěděla od své kamarádky o legendě slibující jedno přání tomu, který složí tisíc papírových jeřábů. Začala tedy skládat a podle knížky Sadako and the thousand paper cranes vyrobila 644 jeřábů, než na konci října 1955 ve věku dvanácti let zemřela.  Kamarádi doskládali zbylých 356 a Sadako byla spolu se všemi jeřáby pohřbena. Ve skutečnosti ale nejspíš stihla složit více než 1300 papírových ptáčků.

Její spolužáci přišli s nápadem postavit monument s jeřábí symbolikou a uspořádali sbírku mezi japonskou mládeží. Na památku Sadako a všech dětí zemřelých při atomových výbuších byla v roce 1958 v hirošimském Parku míru vztyčena socha dívky držící jeřába nad svojí hlavou.

Toto zboží nemusí být ručně vyráběno prodejcem.
Vyrobeno: 1990 - 1990
Menu
--