Domů Zboží Od Arthela

Náušnice - simbircito-amonitová geoda

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce260 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem
PayPalPayPal
Platební kartyPlatební karty
Platební tlačítkoPlatební tlačítko

Další zboží od Arthela

Katalogové č.: 13683042
Zobrazení: 59x
Vloženo: 13.11.2022
Počet srdcí: 13x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Unikátní Simbircite je jedním z drahokamů, které na první pohled zaujmou svou krásou a pestrostí. Formoval se před více než 160 miliony let a společně s pyritem je považován za drahokam, stejně tak za fosílii. Tvorba Simbircitu se v daleké minulosti odehrávala také ve skořápkách amonitových měkkýšů. Dutiny se naplnily kalcitem a mnoha dalšími minerály, vč. zde bohatě vykrystalizovaného zlatého pyritu. Jako "krystalizační centra" sloužily už schránky živočichů křídových a jurských moří - amonoti a dinasauři (ichtyosauři, plesiosauři, pliosauři...)

Náušničky jsem vytvořila tiffany technikou z bezolovnatého cínu se stříbrem a z pocínovaného měděného drátu. Rozměry mají 3,5x2 cm, ucho nezatíží, váha jedné je 5 g. Rubová strana je patrná na jedné z fotogafií. Afroháčky z antialergenní chirurgické oceli opatřím pojistkou proti ztrátě. Dodávám v dárkové krabičce.

Set si můžete vytvořit s tímho náhrdelníkem.

Šperk je patinován, leštěn a ošetřen antioxidačním prostředkem. Po delším užívání ho doporučuji očistit, například omýt odmašťovacím prostředkem (jar), a oživit antioxidačním nebo v kuchyni běžně dostupným olejíčkem.

    Menu
    --