Domů Zboží Od Alba Sorcha

"Nostalgie" Nro12/2022 Pléd v barvě slonoviny

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Prodejce běžně nezasílá toto zboží do zahraničí. V případě zájmu však prodejce můžete kontaktovat pomocí Fler Pošty
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem

Další zboží od Alba Sorcha

Katalogové č.: 13250125
Zobrazení: 303x
Vloženo: 28.3.2022
Počet srdcí: 21x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: Balíčky posílám jednou týdně vždy ve čtvrtek nebo pátek a pouze až po zaplacení. Děkuji za pochopení V průběhu května vystavím novou kolekci šátků a plédů pro rok 2024

Začalo to nevinně sbíráním starého dobového oblečení, kde mě uchvátily staré krajky....překulil se nějaký rok a já párám odložené krajkové  oblečení a  krajkám dávám nový dech. A protože jsem nenapravitelný romantik, moje šátky jsou šité v duchu nostalgie a třeba i shabby chic, i když je nearada někam škatulkuju.

Šátky šiju jako šperk pro slavnostní chvíle anebo jen tak pro potěchu z takových materiálů, které jsou jemné, poddajné a neškrábou - některé krajky jsou nepříjemné ( většinou polyesterové). Já záměrně vybírám krajky z polyamidu, který je opravdu jemný a i když jsou šátky celokrajkové, můžete je bez obav  "zmuchlat" na krk a deně nosit. 

Tak tedy po vzoru viktoriáských plédů, které zakrývaly celá záda jsem ušila (nejen) svatební pléd. 

Je ušitý ze středové části italské vyšívané krajky( bordurový lem jsem už použila na jiný šátek), na které jsou vyšitá drobná kvítečka. Po zaobleném obvodu je ručně obšitý bavlněnou bordurovou krajkou.

Rozměry: 190cm délka, 64cm šířka, takže zakrývá celá záda. 

Typickým znakem mých šátků a mým autorský podpisem je začištění  rubových švů. Šátek nemá viditelné klasické overlockové švy ( ty úplně nesnáším na tak jemných tkaninách). Je ušitý tak, že i z rubu vypadá elegantně a upraveně a  guiltovací švy tak neruší celkový vzhled, když se šátek na krku přetočí na rubovou stranu. 

Krajky přišívám na šátky ve většině  případů ručně. Je to sice velmi pracné a zdlouhavé, krajky  si však zachovají svoji krásu. A protože se jedná o ruční práci, občas se najde nějaká droboulinká chybka v délce stehů - to k  ruční práci patří. 

Návod na údržbu: šátky jsou z jemných látek, proto je perte  ručně pouze v mýdlové vodě, lépe vlažné. Při větším zašpinění flek jemně namydlete ( výborně pomáhá Jelen na fleky - snad mu reklamu udělat mohu) a promnete mezi prsty. 

Ždímejte opatrným pomačkáním a volně rozložené nechte uschnout.

Šátek posílám v papírové poštovní krabičce, kterou můžete po otevření použít znovu. 

Menu
--