Proste krasa.Dekuji

Dudek je vyroben z cínu na měděném základě. Sedí na obrázkovém jaspis. Na výšku měří 7,5cm. Zavěšen je na černé kulaté kůži se zapínáním na karabinku.
Dudek chocholatý je pták velikosti hrdličky, zcela nezaměnitelný, s širokými zakulacenými křídly, výraznou vztyčitelnou chocholkou na hlavě a dlouhým, tenkým, mírně dolů zahnutým zobákem. Zbarvení je žlutohnědě růžové s černými a bílými pruhy, ocas je černý s širokým bílým pruhem. Obě pohlaví se zbarvením neliší. Hnízdí na rozsáhlém území Evropy, Asie a Afriky. V ČR hnízdil dříve pravidelně a místy zcela běžně, v letech 1950-60 však téměř vymizel. V současné době hnízdí jen ojediněle a nepravidelně, hlavně v nížinách a pahorkatinách, častěji pouze na jižní Moravě na Hodonínsku, Břeclavsku a Znojemsku. Hnízdo bývá v dutině stromů. Někdy bývá zcela bez vystýlky, jindy na dno přináší stonky a stébla rostlin a kousky kůry. Ročně mívá jednu snůšku po 5-7 bílých nebo nažloutlých vejcích o rozměrech 26,0 x 17,9 mm. Délka inkubace je 16 dnů, sedí pouze samice, které samec přináší potravu. Mláďata jsou zpočátku krmena pouze samicí, od 10. dne oběma rodiči a hnízdo opouštějí po 26 dnech. Dalších několik dnů jsou krmena mimo něj a pohlavně dospívají ve stáří 1 roku. V potravě převažuje hmyz a jeho larvy, zvláště brouci, dvoukřídlí, blanokřídlí, krtonožky a stonožky, dále pavouci a žížaly. Potravu hledá převážně na zemi
Mukam · náhrdelník
Oznámit porušení pravidel nebo rizikovost u tohoto zboží.
Proste krasa.Dekuji

Opravdu krásný přívěsek, odpovídá fotografii. S paní je skvělá domluva a vše probíhá rychle ☺️

Jsem přímo nadšená. Tesařík je překrásný. Děkuji.

Objevujte další prodejce
Pokud odmítnete cookies v kategoriích analytické a marketingové, nebudeme moci měřit údaje, které nám pomáhají dělat Fler lepší.
Zde máte možnost přizpůsobit si nastavení souborů cookies podle kategorií v souladu s vaším zájmem.