Domů Zboží Od Arthela

Pyritové slunce

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce260 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem
PayPalPayPal
Platební kartyPlatební karty
Platební tlačítkoPlatební tlačítko

Další zboží od Arthela

Katalogové č.: 14554706
Zobrazení: 31x
Vloženo: 3.3.2024
Počet srdcí: 4x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Pyritové "slunce", známé také jako pyritové dolary, má v průřezu paprsky připomínající sluneční třpyt. Tyto jedinečné exempláře jsou získávány z podzemních uhelných dolů poblíž Sparty ve státě Illinois, USA, kde se vyskytují v úzkých, zhutněných švech břidlice, zabalených do 300 milionů let starých ložisek uhlí z Pensylvánské doby. 
Velmi vyhledávané minerálními sběrateli se pyritová slunce stávají čím dál tím vzácnějšími a obtížněji se získávají, protože uhelné doly v Illinois končí svou těžbu a jsou odstaveny jeden po druhém.

Minerál je možné nosit oboustranně, má krásnou zlatou barvu s velkým leskem, na jedné straně ho zdobí červené granátky, rozměry jsou 5x5x0,3 cm, získáte opravdu unikátní šperk. Vytvořen je tiffany technikou z bezolovnatého cínu se stříbrem a z pocínovaného měděného drátu. Zavěšen je na řetízku s délkou 50 cm, návlekový materiál a jeho délku je možné změnit podle vašeho přání. Dodávám v dárkové krabičce.

Šperk je patinován, leštěn a ošetřen antioxidačním prostředkem. Po delším užívání ho doporučuji očistit, například omýt odmašťovacím prostředkem (jar), a oživit antioxidačním nebo v kuchyni běžně dostupným olejíčkem.

Dočetla jsem se: Pyrit je kamenem intelektu a moudrosti, přináší vitalitu a chuť do života. Podobá se zlatu a to z něj dělá symbol pro peníze, prosperitu a štěstí. Slunná zlatá barva ho spojuje s energií Slunce. Znamení zvěrokruhu: Lev a Kozoroh

Menu
--