Domů Zboží Od almabe

Pyritové slunce - RARITA !!!

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce150 Kč
Možnosti platby
Údaje nejsou k dispozici. Kontaktujte prodávajícího.

Další zboží od almabe

Katalogové č.: 11453760
Zobrazení: 280x
Vloženo: 30.4.2020
Počet srdcí: 14x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: Pro zákazníky ze Slovenska, je zřízen účet u Fio banky, kde platba v eurech je bez poplatků. Číslo získáte při potvrzení objednávky.

Velký cínovaný náhrdelník je vytvořen z přírodního, surového, diskovitého  agregátu pyritu "pyritového slunce" o průměru  cca 7,5 cm, tloušťky 0,5 cm. 

Pyritové slunce  je radiálně paprsčité, oboustranné a kovově lesklé  a pochází z uhelných dolů Sparta, Illinois USA. Pyritové slunce se zde vyskytují v zhutnělých 320 milionů let starých slojích břidlice. Některé zdroje uvádějí princip vzniku "pyritových sluncí" jako fosilní houbu, která byla nahrazena pyritem. V současnosti se však vědci přiklánění k teorii, že pyrit  byl donucen obrovským tlakem vykrystalizovat do podoby těchto "sluncí"  ve švech břidlice.

Slunce je starozlaté, sametově matné. Radiální paprsky se třpytí, mění se, podle úhlů pohledu (viz doplňující fota). Zejména při umělém osvětlení slunce září. Slunce je mnohem krásnější ve skutečnosti než na foto.

Pyritové slunce není ničím podloženo, je ve šperku pevně  vsazeno. 

Celkově šperk měří 7,5 cm na výšku a 7,5 cm na šířku. Je těžší.

Zavěšen je na ocelové obruči barvy platiny o průměru 15 cm. Obruč dobře "sedí", kopíruje dekolt, neodstává.

Šperk je leštěn, patinován a ošetřen antioxidantem. 

Pyritové slunce: Jeden z nejvíce neobvyklých a pozoruhodných druhů pyrite je diskové pyritové "slunce", známé také jako pyritové dolary, které vykazují průřezy vyzařující ze středu jako paprsky slunce. 
Pyritová slunce jsou velmi vyhledávaná sběrateli a obzvláště těmi, kteří mají afinitu k pyrite, se pyritové slunce stávají čím dál tím vzácnějšími a obtížněji se získávají, protože uhelné doly v Illinois přestanou vyrábět a jsou odstaveny jeden po druhém.

Název kamene pochází z „pyrites lithos“, což znamená „kámen, který jiskří“. Důvodem tohoto jména je fakt, že když narazí o pyrit železo, kámen zajiskří. Proto se v minulosti používal i na zakládání ohně.

Účinky na duši: Pyrit je v první řadě kamenem intelektu. Zvyšuje inteligenci, stimuluje analytické myšlení, podporuje logiku. Dokáže probudit skryté intelektové schopnosti, které člověk dokáže následně využít. Stejně stimuluje paměť a pomáhá člověku nezapomínat. V případě rozumových schopností třeba ještě zmínit to, že pyrit zvyšuje schopnost člověka se soustředit.

S pyritu je také člověk schopen přeměňovat myšlenky v činy. Pyrit rovněž podporuje zdravé sebevědomí člověka a proto je vhodný pro všechny nerozhodné lidi.

Kromě toho je pyrit stejně kamenem ochrany. Toho, kdo ho nosí, chrání před negativní energií.

Stejně ochraňuje před fyzickým a psychickým ublížením. Odstraňuje negativitu všeho druhu. Naopak přitahuje prosperitu a štěstí.

Menu
--