Domů Zboží Od almabe

Pyritové slunce - RARITA !!!

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce200 Kč
Možnosti platby
Údaje nejsou k dispozici. Kontaktujte prodávajícího.

Další zboží od almabe

Katalogové č.: 14520848
Zobrazení: 138x
Vloženo: 15.2.2024
Počet srdcí: 23x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: Pro zákazníky ze Slovenska, je zřízen účet u Fio banky, kde platba v eurech je bez poplatků. Číslo získáte při potvrzení objednávky.
Cínovaný náhrdelník je vytvořen z přírodního, surového, diskovitého  agregátu pyritu - pyritového slunce. Sluníčko je výjimečně malé, drobnější - měří v průměru jen 4 cm,  je krásně vrstvevnaté, starozlaté a kovově se leskne.
Šperk dotvářejí korálky zlatě pokoveného hematitu.
Pyritové slunce  pochází z uhelných dolů Sparta, Illinois USA. Pyritové slunce se zde vyskytují v zhutnělých 320 milionů let starých slojích břidlice. Některé zdroje uvádějí princip vzniku "pyritových sluncí" jako fosilní houbu, která byla nahrazena pyritem. V současnosti se však vědci přiklánění k teorii, že pyrit  byl donucen obrovským tlakem vykrystalizovat do podoby těchto "sluncí"  ve švech břidlice.

Pyritové slunce není ničím podloženo, je ve šperku pevně  vsazeno.

Celkově šperk měří 8 cm na výšku a 7,5 cm na šířku. 

Šperk je zavěšen na kulaté  černé kůži o průměru 3 mm, s prodlužovcím řetízkem a zapínáním na karabinku.

Šperk je leštěn, patinován a ošetřen antioxidantem.

Dodáno v dárkové krabičce. 

Pyritové slunce: Jeden z nejvíce neobvyklých a pozoruhodných druhů pyrite je diskové pyritové "slunce", známé také jako pyritové dolary, které vykazují průřezy vyzařující ze středu jako paprsky slunce. Je to třetihorní hříčka přírody. 
Pyritová slunce jsou velmi vyhledávaná sběrateli a obzvláště těmi, kteří mají afinitu k pyrite, se pyritové slunce stávají čím dál tím vzácnějšími a obtížněji se získávají, protože uhelné doly v Illinois přestanou vyrábět a jsou odstaveny jeden po druhém.

Název kamene pochází z „pyrites lithos“, což znamená „kámen, který jiskří“. Důvodem tohoto jména je fakt, že když narazí o pyrit železo, kámen zajiskří. Proto se v minulosti používal i na zakládání ohně.

Pyrit je v první řadě kamenem intelektu. Zvyšuje inteligenci, stimuluje analytické myšlení, podporuje logiku. Dokáže probudit skryté intelektové schopnosti, které člověk dokáže následně využít. Stejně stimuluje paměť a pomáhá člověku nezapomínat. V případě rozumových schopností třeba ještě zmínit to, že pyrit zvyšuje schopnost člověka se soustředit.

V ezoterice je pyritové slunce považované za jeden z najkrásnějších symbolů meditace, vizionářství a koncentrace. Pomáhá nám se soustředit a najít střed, kde je ukryt pravý pramen našeho duchovního světla. Pomocí něho nalezneme vnitřní klid, jistotu a vyrovnanost. Boří naše překonané vzory, které brání dalšímu vývoji. Tiší nervozitu a brzdí nečekané zvraty nálad. Pomáhá nám činit správná rozhodnutí.

    Menu
    --