Domů Zboží Od znojmačka

Pythagoras.. / - SLEVA ! /

255 Kčza 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce100 Kč
Možnosti platby
Údaje nejsou k dispozici. Kontaktujte prodávajícího.

Další zboží od znojmačka

Katalogové č.: 3317624
Zobrazení: 11x
Vloženo: 4.12.2012
Počet srdcí: 50x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: Dobrý den, z ČASOVÝCH DŮVODŮ netvořím ŠPERKY NA PŘÁNÍ (ani z Vašich kamenů ani z mých)- nevím, kdy mi vyjde čas se k tvoření dostat a je to pro mě stresující a tvorba tak není přirozená, veselá a s láskou- jak by měla být..děkuji za pochopení. :-)

Zlevněno z 349 na 255 Kč..

___________________________________________________

Mimořádný význam měla a má Pythagorova věta-  součet čtverců nad odvěsnami pravoúhlého trojúhelníka je roven čtverci nad přeponou. Starší kultury věděly, že trojúhelník, jehož strany jsou v poměru 3:4:5 je pravoúhlý a Číňané to dovedli i geometricky dokázat.

Cínovaný náhrdelník ze surového amazonitu tyrkysovozelené barvy, zasazen v hlubokém, cínovaném lůžku.. ( zespodu jsem opatřila destičkou,- viz. poslední doplňkové foto), aby surový amazonit nejen krásně zdobil, ale i se příjemně nosil a nepřevracel, či nekutálel ve výstřihu)..

rozměr přívěšku: celková délka i se zdobeným očkem na zavěšení je 3,3 cm; šířka v nejširším místě cca 2,3 cm.. (samotný trojúhelník bez zdobného očka má rozměr 2,3 x 2,3 cm.. hmm, asi není pravoúhlý?? :-)   )  TLOUŠŤKA  přívěšku je cca 1,3 cm- Působí krásně masivně..

(snad časem dodám foto na těle, musí být ochotná dcera jako modelka, neboť nikdo jinej než já to nevyfotí tak dobře :-))))

Ošetřeno antioxidantem, aby si uchovával pěkný vzhled a samozřejmě použitý cín je BEZOLOVNATÝ.

..a pro ty, co nemají rádi matiku- (přesně jako já ! ) a radši čtou, mudrují a přemítají si, tak ještě jedna zajímavost:

- Pythagorovi se připisuje zavedení pojmu filosofie: když ho žáci nazývali sofos (mudrc, moudrý), řekl jim, ať mu raději říkají milovník moudrosti (filosofos z filein - milovat a sofos - moudrý) a jeho následovníci si tedy začali říkat filosofové. Připisuje se mu také výraz kosmos (od kosmeó, zdobit), protože prý ve Vesmíru obdivoval jeho úžasný řád.

..takže, v Pythagorovi si vlastně každý- ( nejen matematik) -  najde to svoje.. :-)

Menu
--