Domů Zboží Od úsvit- šperky minerály kameny

Ruby - kapka štěstí

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce110 Kč
Možnosti platby
Platební kartyPlatební karty
Platební tlačítkoPlatební tlačítko

Další zboží od úsvit- šperky minerály kameny

Katalogové č.: 9707293
Zobrazení: 265x
Vloženo: 11.7.2018
Počet srdcí: 94x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: Do 31.7.2024 při nákupu nad 750,-Kč po slevě(počítá se cena šperků bez poštovného) si můžete vybrat prstýnek (mimo jantar), brož, magnet nebo přívěsek na klíče zdarma. Pokud dárek chcete, neobjednávejte ho, napište mi do zprávy k objednávce Vaši volbu. Pokud nenapíšete tzn. dárek nechcete.

 

Syntetický rubín

Syntetická výroba rubínu byla vyvinuta již na přelomu 19. a 20. století. Výsledný materiál má shodné složení jako přírodní rubín, odlišitelný je mikroskopickou analýzou podle uspořádání inkluzí. Syntetický rubín je používán např. na ložiska v hodinkách. V průběhu 20. století byly pak vynalezeny další takové metody, které se více blíží přírodním procesům. Rozeznat takto vyrobené syntetické kameny od pravého rubínu zůstává vyhrazeno nejlepším mistrům svého oboru. Spolehlivým průkazem přírodního původu tak zůstávají přírodní inkluze.

Historie potvrzuje, že jistota o pravosti rubínu není samozřejmou věcí. Největší kámen na Svatováclavské koruně, obdivovaný po dlouhou dobu jako největší rubín na světě zasazený do šperku, se při podrobném průzkumu korunovačních klenotů v roce 1998 ukázal být červeným turmalínem. Tento fakt však jistě tomuto kameni na nádheře nijak neubírá. Podobných případů je více, např. světově proslulý Black Prince's Ruby, vážící 170 karátů a zasazený v britských korunovačních klenotech, je ve skutečnosti červený spinel.

(zdroj internet)

Rozměr: 2,5x2 cm

Šperk je kůži s prodloužením.

V ceně je dárková krabička.

Menu
--