Domů Zboží Od Hejta

Smrková

777 Kčza 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Toto zboží není možné zakoupit. Tento prodejce dočasně znemožnil nákup svého zboží až do 20.5.2024 00:00 z důvodu "Formality a tak dále...".
Tento prodejce dočasně znemožnil nákup svého zboží až do 20.5.2024 00:00 z důvodu "Formality a tak dále...". K odeslání: za měsíc a víceDostupnost: sklademTermín odeslání*: do 5 dnů od dostupnosti (po-pá)
* Platba převodem prodlužuje termín o dobu připsání úhrady na účet.
Prodejce běžně nezasílá toto zboží do zahraničí. V případě zájmu však prodejce můžete kontaktovat pomocí Fler Pošty
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem

Další zboží od Hejta

Katalogové č.: 13570478
Zobrazení: 61x
Vloženo: 28.9.2022
Počet srdcí: 19x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: Vážení návštěvníci, věc se má tak, že doba pokročila a můj status se mění. S ohledem na legislativní podmínky a mou peněženku bude obchod od 02. prosince 2023 dočasně uzavřen. Jakmile se mi situaci podaří přenastavit, opět se uvidíme ;-). Užívejte a mějte se rádi. Aloha!

Jednou vinutá pikorua s malou vlnkou na špičce. Starý maorský symbol, vykládaný jako spojení dvou lidí na své cestě, jejich přátelství a lásky.

Je to stylizovaná podoba dvou propletených listů kapradiny pikopiko a svým významem i svou krásou si mě doslova přitáhl. Proto pikorua - piko odkazuje na onu kapradinu, rua znamená dva. Stejně jako u "naší" ležaté osmy, i zde figuruje nekonečno - to propletení totiž nemá začátek ani konec a odkazuje na věčné pouto mezi dvěma "entitami" (nejčastěji tedy lidmi). Je takovým zpodobněním toho, jak jednotlivci sice někdy jdou na cestě životem vlastními cestami (to často symbolizuje ona "vlnka" - špička na jednom konci), ale pouto je stejně zase svede zpět. Mluví se o ní jako o "cestě lásky a života", jindy zase jako o přívěsku přátelství dvou osob. Symbolizuje sílu a krásu trvalého přátelství a propletených životů a je inspirována symboly života a růstu. Symbolizuje přirozené odlivy a proudy vztahu, kdy si ale oba vždy zase najdou cestu zpátky k sobě.

Elegantní a jemná, ale ne zženštilá, vyřezaná ze dřeva smrkového kořenu. Ten zůstal nalomený odhalen po vývratu stromu na podzim 2020. Byla jsem zvědavá, jak asi může vypadat a co se v něm skrývá - leč pilku jsem sebou tenkrát neměla. A tam mi nezbylo, než nedolomený kousek dopilovat poblíž ležícím ostrým kamenem.

Zavěšená je ručně motané šňůrce z pevných nylovoných provázků v horčicově-zlatavém odstínu. Délka (max. cca 109 cm, lze zkrátit) je upravitelná pomocí posuvného smrkového korálku. Ten zbyl v nerozbaleném a netknutém balení z mých dětských let a k přívěsku se dokonale hodí. Je dohladka vyleštěná a ošetřená lněným olejem, který krásně zvýrazňuje texturu dřeva a na závěr je opakovaně ošetřena voskováním. Určitě to ale není "kamarád do deště" a před koupaním ji doporučuji raději odložit.

Velikost cca 3,8 x 1,8 cm; tloušťka cca 1,2 cm; měřeno v nejširších místech.

Menu
--