Domů Zboží Od loutkař

Šperk ze dřeva - ochrana před čarodějnicemi

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Prodejce běžně nezasílá toto zboží do zahraničí. V případě zájmu však prodejce můžete kontaktovat pomocí Fler Pošty
Možnosti platby
Údaje nejsou k dispozici. Kontaktujte prodávajícího.

Další zboží od loutkař

Katalogové č.: 11256649
Zobrazení: 347x
Vloženo: 19.2.2020
Počet srdcí: 117x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Šperk je ručně vyřezávaný z mahagonového dřeva, povrchová úprava šelakování, je zavěšen očkem z chirurgické oceli na kožené šňůře průměr cca 5 mm, délka cca 52 cm. Karabinka je z chirurgické oceli, pružinky jsou ručně vyrobené z nerezového drátku.

Velikost šperku je cca 4,2 cm na šířku, cca 4,2 cm na výšku a tl. je cca 0,7 cm. 

Vytvořeno pro meziklubovou soutěž "In-spirare" na téma "Africká maska", za klub "Chirurgická a nerezová ocel". 

Velice zajímavý kousek, masky tohoto kmene jsou jedny z nejkrásnějších afrických masek, ve tváři mají tradičně vyznačené srdíčko. Lidé kmene Kwele žijí na velké ploše prostírající se na hranicích Gabonu, Kamerunu a Konga.

Lidé tohoto kmene věří, že náhlá úmrtí, epidemie či jiné nevysvětlitelné náhody jsou způsobeny uhranutím čarodějnice, tyto masky představují ochranu proti těmto zlým silám. Za pomocí masek, v kterých tanečníci tančí při rituálním ohni zahánějí zlé duchy a vtělení čarodějnic.

Tento rituál se nazývá Beete. Kult Beete v kmeni Kwele udržuje jednotu a společenský řád, menší masky jsou zavěšeně v domech pro ochranu před zlou silou.

   Africké masky jsou skvosty světového umění a to fantazií a svéráznou harmonií tvarů. Zdánlivé zjednodušení do hranatých stylizací je vyváženo elegantními křivkami. Někde se snoubí obojí. Některé masky působí strohou elegancí, jiné malovaným nebo korálkovým dekorem. Část afrických masek se modelací blíží rysům lidského obličeje, jiné se snaží o výraz nadpřirozené bytosti ze světa duchů. Nejvíce upoutávají němé a navíc ospalé masky s přivřenýma očima. 

Menu
--