Domů Zboží Od Phoenix Amber

Stříbrný prsten "Píseň ohně a vody"

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce0 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem
Platební kartyPlatební karty
Platební tlačítkoPlatební tlačítko

Další zboží od Phoenix Amber

Katalogové č.: 12340275
Zobrazení: 199x
Vloženo: 19.3.2021
Počet srdcí: 21x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: Pokud u nás v jedné objednávce nakoupíte výrobky v hodnotě 1800 Kč a víc, budete mít dopravu ZDARMA.

Král jantarů aneb modrý jantar pochází z Dominikánské republiky z již vyhynulého stromu - luštěniny zvané Hymenea protera. Jeho stáří se odhaduje na 15 až 40 milionů let. Patří mezi velice vzácné druhy jantaru a je specifický svým zbarvením a optickými vlastnostmi. Jeho barva samotná je medově žlutá až hnědavá, ale když dáte vybroušený a vyleštěný kamínek na černý podklad, absorbuje modré vlny světelného spektra a zbarví se do modra. Za různých světelných podmínek háže rozdílné odstíny modré, jeho barva ale nejlépe vynikne na přímém sluníčku.

Kamínek jantaru v tomto prstenu je podložený plíškem ze stříbra, aby byl neustále na tmavém podkladu a vynikla jeho zvláštnost. Kamínek obsahuje drobné inkluze. V modrém jantaru jsou takovéto inkluze velice běžné. Často se jedná o sopečný prach, nebo jiné částečky z okolí, kousky dřeva, kůry atp. V průběhu fosilizace byl totiž před desítkami milionů let vystavený sopečné činnosti. V důsledku vysoké teploty v zemi  při výbuchu sopky roztál a poté znovu zkameněl. V tekuté formě do sebe nabral to, co právě v jeho blízkosti bylo  - kousky světa z třetihor.   

Prsten je nastavený na velikost č. 59. Ve spodní části je však otevřený, takže si ho můžete nastavit podle potřeby. Pokud nám dopředu napíšete vaši velikost, můžeme vám ho předem nastavit.  

Materiál: 
- dominikánský modrý jantar
- stříbro 925/1000

Váha:  4,6 g
Rozměry kabošonu včetně obruby: 14 x 10,5 x 8,5 mm

Barva na fotografii se může mírně lišit od skutečné barvy v závislosti na nastavení monitoru nebo obrazovky.

Menu
--