Domů Zboží Od tree

Tisové vodopády

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Česká pošta - psaní doporučené150 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem
Platební kartyPlatební karty
Platební tlačítkoPlatební tlačítko

Další zboží od tree

Katalogové č.: 5833563
Zobrazení: 236x
Vloženo: 11.12.2014
Počet srdcí: 50x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Náušnice ze dřeva tisu (původ: České Budějovice).

Povrch upraven a ošetřen bezbarvým dekoračním voskem Osmo (vyroben na bázi přírodních olejů a vosků, s atestem pro použití na dětských hračkách).

Závěs a háčky jsou z chirurgické oceli, která je vhodná pro většinu alergiků.

Výška dřevěné části: 40 mm, šířka 30 mm. 

---------------------

"Tisové dřevo patří k nejtvrdším a nejtužším z evropských dřev. Čerstvé je nápadně ohebné, proto to bylo oblíbené dřevo lučištníků. Roste velmi pomalu a trvá mnoho a mnoho let, než doroste v dospělý strom, který je pak možné obdivovat ještě za tisíc let...

Vescoli říká, že původně zaujímal ve stromokruhu tis i místo, které dnes zabírá smrk (od 2. do 11. ledna a od 5. do 14. července). Tehdy ohraničoval spolu s habrem střed letního a zimního slunovratu. Tím stály dva nezničitelné stromy s tvrdým dřevem vpravo a vlevo jako ochrana pro "sladké" ovocné stromy - fíkovník a jabloň, a ty jsou přímými sousedy buku a břízy.

Vescoli říká, že přenechává volbu (zda smrk nebo tis) těm, kdo se narodili mezi 2. a 11. lednem a 5. a 14. červencem. Kdo má pocit, že mu to zapaluje pomaleji, podobá se spíše tisu. Kdo byl již v raném věku nápadný svou "velikostí", inklinuje ke smrku. Kdo se málo stará o názory ostatních lidí, jde ve stopách tisu; kdo umí stát pěkně v řadě, následuje smrk. Kdo žije navenek perfektně konformě a uvnitř tak individualisticky, že k sobě skoro nikoho nepustí, vyjadřuje protiklad, který je nápadný i na tisu. Mnoho lidí narozených v těchto dnech si dlouho není jisto, jestli stojí na správném místě, a proto přecházejí z jednoho povolání, ze známého prostředí, do nového světa. Intenzivněji než ostatní tak prožívají "umírání a vznik"..."

Z knihy O lidech, času a stromech - Keltský stromový kalendář, Michael Vescoli.

Menu
--