Domů Zboží Od Atelier mezi kopci

Třešňové srdíčko od víly co prošla duhou

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce150 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem
Platební kartyPlatební karty
Platební tlačítkoPlatební tlačítko

Další zboží od Atelier mezi kopci

Katalogové č.: 11095460
Zobrazení: 48x
Vloženo: 4.12.2019
Počet srdcí: 9x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Srdíčková mistička je vyřezána z  jednoho kusu třešňového dřeva, (jedná se o divokou třešeň), dále je opracována dláty a několikrát broušena a leštěna. Mistička kopíruje tvar srdíčka.

 Jedná se o třešňové dlabané srdíčko, mističku. Její opracování bylo pro tvrdost dřeva více náročnější a pracnější, ale myslím, že stálo za to. Má pěknou kresbu dřeva.

Srdíčková mistička je ošetřena BIO olejem na dřevo pro styk s potravinami. Certifikát IOS-PRG-0021. Olej proniká hluboko do dřeva. Na závěr přeleštěna.

Strom, z kterého je miska vyřezána, rostl na Českomoravské vrchovině, nad osadou, která se jmenuje Malý Lísek. Jedná se o třešni a její stáří Bylo cca 55 let. Rozlomil ji vítr a tak nadešel její čas. Dřevo při vyřezávání základního tvaru motorovou pilou velice intenzivně vonělo po třešních. Při opracovávání dláty také.

Dřevo může obsahovat prasklinky, což je jeho přirozený proces a k výrobku patří.

Vhodná dekorace vašeho pokoje, stolu, knihovny, na sůl, pepř, koření,  oříšky, brusinky a jiné dobroty, které máte rádi nebo jako bytová dekorace - do kuchyně, ozdoba interiéru, nebo na Vaše poklady, náušnice, kamínek, prstýnek, atd... .

JAK JE TO S TŘEŠNÍ - NĚCO MÁLO O NÍ

KŮRA SE POUŽÍVÁ PROTI SUCHÉMU KAŠLI. V ČÍNSKÉ MEDICÍNĚ PLATÍ PRO KREVNÍ OBĚH, SLEZINU A ŽALUDEK. JE DOBRÁ PROTI ARTRITIDĚ A REVMATIZMU. JEJÍ KVĚTY SYMBOLIZUJÍ NÁVRAT JARA. V JAPONSKU JE STEZKA MUDRCŮ, KTEROU LEMUJE 1000 TĚCHTO STROMŮ. V JAPONSKU JE TO OD PRADÁVNA UCTÍVANÝ STROM PATŘÍCÍ PRINCEZNĚ KO-NO-HANA-SAKUJA-HIME. V ŠINTOISTICKÝCH SVATINÍCH POD HOROU FUDŽI JE TŘEŠEŇ UCTÍVÁNA DODNES. JEJÍ OKVĚTNÍ LÍSTKY OPADÁVAJÍ ANIŽ BY UVADLY. TŘEŠEŇ SYMBOLIZUJE ČISTOTU A KRÁSU. ŘADÍ SE K PLANETĚ VENUŠI.

Vyrobeno v nekuřáckém prostředí a s úctou ke dřevu.

Rozměry misky cca: 16,9 x 11,3  x 3,2 cm.

Menu
--