Domů Zboží Od TEJI glass

Autorský šper GRANÁTOVÉ JABLKO

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Zásilkovna90 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem

Další zboží od TEJI glass

Katalogové č.: 12531907
Zobrazení: 222x
Vloženo: 30.5.2021
Počet srdcí: 42x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Granátové jablko (v hebrejštině RIMON) má mnoho symbolických významů, už od pradávna je považován za symbol plodnosti, moudrosti, učení, poznání a hojnosti, a je s oblibou vyobrazován všude možně, ale také na rituálních předmětech.


Věděli jste že se jím údajně samotný král Šalamoun nechal inspirovat při výrobě své koruny?

Náhrdelník tvoří řetízek z chirurgické ocele se zlatou galvanizací a na něm přívěsek z autorské vinutky ve tvaru granátového jablíčka. Granátové jablíčko je lososovo růžové, barva je více růžovější než na fotce.
Zajímavostí je, že celá vinutka je dutá, má však i červenými zrníčky zdobený skleněný skleněný střed, takže je pevná a přitom i přes svou velikost velmi lehká.
Velikost přívěsku je 2 x 2,1 cm.

Všechny komponenty jsou opravdu z chirurgické oceli se zlatou povrchovou úpravou.
V nabídce mám i náušnice ve tvaru granátových zrníček.

Výrobek vznikl pro zimní soutěž klubu Nestejní na téma Židé v Českých zemích.

Zajímavost o granátovém jablíčku

Je považováno za starodávný symbol moudrosti, poznání, učení, plodnosti, hojnosti, jelikož má uvnintř spoustu semínek. Údajně má 613 semínek, jako je 613 přikázání Tóry. Kdosi to kdysi i zkoušel počítat, a zjistil že semínek uvnitř může být kolem 100 ale i 1200, a když počty v jablíčkách z různých zemí zprůměroval, vyšlo mu právě překvapivě těch 613 semínek…. Nejen v židovské tradici je s oblibou vyšíváno na roucha,malováno na obrazy, zdobí nástavce na Tóru, ženy ho nosí jako šperk, král Šalamoun jím prý inspiroval svou korunu… Na svátek Roš ha-šana (nový rok) bývá důležitou součástí tabule a pak se pojídá, jako předsevzetí vykonání mnoha dobrých skutků (a také nejspíš dodržení těch 613 přikázání, a to jim teda jako doopravy nezávidim). 

Menu
--