Platba předem | |
Optimální doprava dle prodejce | 300 Kč |
Hrnec na kvašenou zeleninu, známou jako pickles. Vezmi zelí, mrkev, cibuli a papriky, nakrouhej to, prosol to, přidej koření černé a list bobkový, všechno pomačkej, až to pustí šťávu. Nacpi to do hrnce, zalej tou šťávou, aby to bylo ponořené a zatěž pístem. Pak to zakryj poklicí, nasaď oj a natáhni přes to gumu. I dej to na teplé místo, za pár dnů to zakvasí a je to dobré, zdravé a vydrží to, dokud to nesníš. Ale musíš to ponořené míti a když je snad šťávy pomálu, dolej trochu vody povařené. A chceš-li to jinak zrobit, recepis na internetu najdeš. Též okurky kvašené v hrnku připravíš a nebo utopence. A plavat nebudou.
Hrnec na kruhu ručně točený, Asi 2 litry, průměr 15cm, výška hrnce 19cm. K tomu poklice, píst a oj. Píst je opatřen vyšším hrdlem - díky tomu je dřevěná oj v suchu, oddělená od šťávy. Aby hrdlo pokličky nesnižovalo objem hrce při naplnění, je poklice vyklenutá. Hrdlo pístu se tak pod ní pohodlně vejde. Poklička je opatřena malým hrdélkem, za nějž můžete pokličku uchopit a nakukovat do hrnce, aniž byste jej museli celý "odstrojovat".Tyto úpravy vycházejí z připomínek zákaznic a zákazníků. Všem velmi děkuji.
Glazura hnědobéžová, matná, zdravotně nezávadná, pořádně pálená, může i do myčky.