Domů Zboží Od may

Lněné šaty trojdílné

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce300 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem

Další zboží od may

Katalogové č.: 7071855
Zobrazení: 1398x
Vloženo: 29.1.2016
Počet srdcí: 218x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Jižní, západní i střední Čechy patří k pravlasti keltského etnika, které se na tomto území vyvíjelo kontinuálně od střední doby bronzové až do přelomu 5. a 6. století, kdy již toto etnikum můžeme nazvat Kelty. Antičtí autoři zmiňují keltský kmen, který pocházel a žil na sever od Dunaje mezi Bavorskem a Karpaty a který se jmenoval Bójové, jehož jméno se se promítlo i do názvu naší země - Boiohaemum. Na počátku 4 století př.n.l. se pak Keltský svět začíná přesouvat na jih. Vojenské neúspěchy Keltů v Itálii na sklonku 2.století, kdy Bójové ztratili polovinu svého území, snad mohly být příčinou jejich pozdějšího návratu do vlasti. Jisté je, že velká část původního keltského obyvatelstva na našem území zůstala i po odchodu velké skupiny bojovníků. Z nálezů mincí na našem území z tohoto období lze usuzovat, že se někteří z poražených Bójů dokonce do Čech vrátili. Není tedy pochyb o tom, že Keltové představují jeden z etnických základů našeho národa. Zdroj :  //www.archeolog.cz/

Tento výrobek vznikl v rámci meziklubového klání MaŘeNa na téma "KELTOVÉ A GERMÁNI". Soutěžím za klub MaŘeNa umí zpracovat látky, klubka i přadýnka.

Šaty postoupily do finálového kola, hlasovat pro nejlepší výrobky můžete zde.

 

Trojdílné lněné šaty, volně inspirované oděvy a zdobením z doby laténské. Vrchní lněná "zástěrka" je zdobená vpředu i vzadu strojově vyšitým symbolem srdce s použitím kontrastního materiálu. Světlý přírodní odstín na šatech vrchní díl barevně doplňuje. Výstřih těchto šatů je mírně tvarován a dekorován jednoduchou bavlněnou aplikací, střih je áčkový, s dlouhým rukávem. Šaty lze nosit samostatně. Spodní bavlněná spodnička s kanýrem ve dolní části není obroubená, tento detail bude dokončen na míru.

Velikost : S-M

Materiál :

- zástěrka s vyšitým stylizovaným srdcem v zemité vínové barvě je ušitá ze 100% lnu

- světlé svrchní šaty s dlouhým rukávem 100% len střední gramáže, jemný, přírodní odstín

- spodní bílé šaty 100% bavlna řídce tkaná

Další výrobky zhotovené pro soutěž Mařena naleznete zde.

A na závěr stylový tip na výlet, je to od nás kousek :-) : //www.archeolog.cz/lokalita/valy-kal/59

  • šaty
  • bavlna
  • len
  • béžová
  • červená
  • hnědá
  • přírodní
  • romantický
  • S
  • M
Menu
--