Na počátku bylo slovo? Kdepak. Tentokrát je tomu jinak! Na počátku bylo něco, co vyrobil nebo opracoval někdo jiný. 

Prostě se vám snažím říct, že na počátku některých mých výtvorů byly jedinečné kousky, které vytvořily jiné šikovné ruce.

A právě tyto kousky ve mně probudily inspiraci a proměnily se v následující šperky:

 

- Z minerálů:  Kamenná Lishka -

Náhrdelník "Růže z perleti"

V náhrdelníku "Růže z perleti" jsem zkombinovala perleťový kabošon s krásnou růžičkou z mušloviny. Celek decentně doplnily dokonale ladící komponenty z pozlacené nerez oceli.

Růže z perleti

 

Brož "Charmed"

Nevšední brož spojuje opět růžička z mušloviny doplněná navíc hrubým diskem granátu rhodolitu. Jako komponent jsem použila brožovou jehlu z nerezové oceli. 

Charmed

 

Brož "Dvě poloviny srdce" 

Opět hrubý disk z granátu rhodolitu, v této barevné kombinaci, kdo by odolal? Velký úsměv Každou polovinu srdce můžete nosit samostatně jako improvizovanou kapku či slzu, nebo společně jako dvě poloviny jednoho srdce ♥

<span>Dvě poloviny srdce | <a href="https://static.flercdn.net/i3/products/dd2/f/73/13/10271373_afpakbm.jpg" target="_blank">Zobrazit plnou velikost fotografie</a></span>

 

Náhrdelník "Ve víru vášně"

Neobvykle zbarvený náhrdelník  byl vyrobený podle dané barevné paletky do mezinárodní korálkové soutěže a získal cenu "Best use of color". Použila jsem fasetované kameny záhnědy, opět od Lishky, kabošon růženínu, efektní červený korál a spoustu další drobotiny. Výsledkem je náhrdelník, který je hodný pozornosti. 

Ve víru vášně

 

Náhrdelník "Letní den"

Tento šperk vyrobený technikou freeform se nedal pojmenovat jinak. Stačí jediný pohled a každý prostě musí vidět modrou oblohu a zářící slunce. Jeho střed zdobí hrubý krystal kyanitu, jak jinak, než od Lishky.

 

Letní den

 

- Z minerálů:  Saffron - 

Prsten "Aloisie"

Ve starobylém stylu je vyroben tento  prsten s luxusním olivínem původem z Afghánistánu. Prstík jím můžete ozdobit při jakékoliv příležitosti, nemusíte se bát ani těch slavnostních.

Aloisie

 

Brož "Effective...Nefrit"

Jemná brož z kabošonu Nefritu je určena především pro romantické ženy a dívky. Dozdobena je zlomky růženínu a kombinace konejšivé zelené se sladce růžovou barvou je prostě top.

Effective ... Nefrit

 

Náušnice "Aida"

Drobné, bonbónově žluté kabošonky barveného chalcedonu od Saffron, jsou doplněny broušenými brioletkami pyritu  od Lishky.  Výsledkem tohoto spojení jsou luxusní, velmi elegantní puzetkové náušničky, kterými můžete doplnit rozevláté plesové šaty, decentní kostýmek například do divadla, ale stejně tak ale i letní šatičky. Prostě jimi nic nezkazíte při žádné příležitosti. 

\"Aida\"

 

- Z minerálů: Martapa - materiál - 

 Náušnice "Křišťálová kyvadla"

Náušnice lehké jako vánek ocení všechny éterické bytosti, které bude těšit pohupování křišťálových hrotů při každém pohybu. 

Křišťálová kyvadla

 

 Náramek "Teorie Chaosu"

V tomto případě je jasné, čemu náramek vděčí za svůj název. Fasetovanou kouli z černého onyxu totiž obklopuje složitá spleť korálků, zlomků minerálů, Swarovski rivolek ... a kdo ví, čeho všeho ještě :)

Teorie chaosu

 

Náramek "Sheila"

Tento náramek trošku "klame tělem". Dá se totiž nosit nejen jako náramek, ale i jako nákotník, což je velké plus při současné oblibě boho stylu a bosonožek. Jestli je to váš případ, neváhejte, ať z vás  může tento doplněk s mechovým achátem a růženínem udělat nespoutanou divoženku.

Sheila ... náramek/nákotník

 

- Z minerálů: U Lípy - materiál - 

Náhrdelník "Exotic Maracuja"

Leštěný dobarvovaný plátek křišťálové růže je ústředním motivem náhrdelníku, který svým provedením i barvou vytváří dojem lahodného exotického ovoce.

Exotic Maracuja

 

- Keramické kabošony: Efraim keramické šperky a komponenty - 

Náušnice "Faces - Svatomartinské"

Keramické "ksichtíky" jsou mým oblíbeným kouskem od Jany Vlčkové alias Efraim a řadu náušnic s nimi jsem pojmenovala "Faces".  Tyto krásky s fialovo - hnědou efektní glazurou jsem doplnila šitými lístečky.

\"Faces\" ... Svatomartinské

 

Náhrdelník "Soumrak bohů"

Lehký a jemný náhrdelník v sobě snoubí luxusní lesk Swarovski rivolek a přírodní motiv keramického peříčka. Po rozkliknutí můžete vidět, že  takovýto šperk můžete vzít i k "malým černým"  a blýsknout se třeba na plese.

Soumrak bohů

 

  Náhrdelník "Zrození"

Jedná se o šperk pro náročnější ženy, ve kterém jsem keramického motýla doplnila originálním zahraničním hedvábím shibori. Výsledný efekt pak evokuje motýla líhnoucího se z kukly. Máte na něj odvahu? 

Náhrdelník byl vyrobený do klubu Tisíc stehů na téma "Vesna"

Zrození

 

Náhrdelník "Show must go on" 

Opět keramické ksichtíky, tentokrát v netradičním spojení s temně růžovou barvičkou. Protože proč se toho bát, vždyť přece "Show most go on"!

Show must go on

 

Náramek "Black soul"

U tohoto náramku si přijdou na své gotičky, tak trochu čarodějky, nebo prostě jen extravagantní ženy. Keramický lebkounek je doplněný korálkovou výšivkou a Prudent man acháty od Saffron.

Náramek byl vyrobený do meziklubové soutěže In-spirare na téma "Extravagantní náramek pro sebevědomou ženu" a troufám si neskromně říci, že zadání splnil :)

Black soul

 

Náramek "Lynn"

Něžný keramický komponent tvoří solitér veskrze ženského náramku ve sladce pastelových odstínech ♥

Lynn

 

- Skleněné kabošony: Malované kabošony - 

Spona"La Rosette"

Kaleidoskop barev tvoří tuto sponu, která byla vyrobena do soutěže na téma "Inspirace stavbami". Poznáte, že mou inspirací byla kruhová ozdobná okna - rozety?

La Rosette ... spona

Náhrdelník "NYX"

Nádherný kabošon s celou plejádou barevných třpytek na černém podkladu je orámován králičí lemovkou a tvoří tak velmi originální a extravagantníš šperk. Možná pro nějakou magickou, uhrančivou ženu? 

 

Nyx

Srdcovky "Lavender"

V kolekci Srdcovky  je zastoupena celá řada barviček úžasných srdíčkových kabošonů. Jako ukázku jsem vybrala tyto v barvě netradiční, světlounce růžovo-fialové levandule

Srdcovky \"Lavender\"

 

Náhrdelník "Na sklonku léta" 

Blížící se podzim navozuje tento náhrdelník z oranžovo-hnědých kapek a kytiček z korálků Rose petals. Já z něho ty hřejivé podzimní tóny přímo cítím! A co vy? 

Na sklonku léta

 

Souprava "Eileen"

Tak tento šperk se dá docela určitě nazvat extravagantním a nedá se přehlédnout.  Obdélníkový kabošon jsem doplnila Swarovski rivolkami a ještě úžasnými krovkami tzv. Šperkového brouka (Sternocera sternicornis).  Tyto krovky se vyznačují vysokým leskem a nádhernými barevnými odstíny.

Eileen ... souprava

 

 - Vinuté perly: Jibadu - 

 Náušnice "Frozen violets"

Měsíční kameny od Martapy a ručně vinuté fialky od Jibadu jsou prostě dokonalé a srdce romantické duše zaplesá! Určitě by potěšily i Marušku, která by si ušetřila cestu ke dvanácti měsíčkům. Fialky jsou totiž tak dokonalé, že téměř cítíte jejich vůni! ♥

Frozen violets

 

Náhrdelník "Viola"

Jednoduchý náhrdelník zavěšený na hedvábných šňůrkách je tvořený malovaným sklem od Malované kabošony a doplněný o ručně vinutou macešku. Ve výsledku velmi nevtíravý náhrdelník, kterým doplníte každý outfit.

Viola

 

 - Plstěné doplňky:  Pandass - 

 Brož "Sypete ptáčkům?"

Tento plstěný kabošon mi milá Šárka "Pandass" vyrobila dle mého přání a já jí jen lehce doplnila korálky a připevnila brožový můstek z chirurgické oceli. Jednoduchá a milá brožička potěší nejen vás, ale i kolemjdoucí.

Sypete ptáčkům?

 

Náhrdelník "Toulky vřesovištěm"

V hlavní roli opět plsť, tentokrát v podobě celého podkladu. Starožitný skleněný kabošon (sklo je vybroušené ve spodní části a následně ručně vymalované - bylo součástí brože vyrobené na Jablonecku okolo roku 1930) je doplněný výšivkou napodobující vřes

Jen vy s ním budete jediná a jedinečná!

Toulky vřesovištěm

 

Spona "Svlačec rolní"

V této sponě jsou korálky víceméně jen lehkým doplňkem plstěného podkladu a  květů svlačce. Výsledkem je romantický květinový doplněk do vlasů.

Svlačec rolní - spona

 

Náhrdelník "Ještě spí a spí"

Proč tento název je určitě každému jasné na první pohled. Plstěný kabošon se šípky, vinuté šípky od Jibadu a spousta zelených větviček a lístečků, které ovíjejí spící království.  Pohádkový princ je teprve na cestě...

Náhrdelník byl vyrobený do soutěže na téma "Z pohádky do pohádky".

Ještě spí a spí ...

 

- Dřevěné okénko: Mrakomír -

Náhrdelník "V náruč přírody"

Každým coulem originál. Vyrobila jsem ho na téma "Příroda si to přebere"  a k mé velké radosti se umístil na stupni nejvyšším! 

Před započetím práce jsem měla v hlavě přibližnou podobu šperku...chtěla jsem napodobit rozvaliny starého domku někde hluboko v lesích, porostlé břečťanem. Jediným oříškem bylo právě dřevěné okénko, u kterého jsem nakonec zadala poptávku zde na Fleru a milý Roman "Mrakomír" se ozval téměř bleskově a okénko mi vyrobil, a to naprosto dokonalé! Tímto znovu děkuji ♥

Pak už jsem jen přidala kameny a omleté střepy střešních tašek, které jsem našla na procházce na polní cestě, asi tak milion korálků a tadááá: Náhrdelník hotový v celé své kráse :)

V náruč přírody

 

 - Malované dřevíčko: Pod ořechem -

Náhrdelník "Lásky čas"

Náhrdelník přímo snový, vyrobený z něžného malovaného dřevíčka, které mi na zakázku laskavě vyrobila paní Lenka. Dozdobení ve stylu freeform už jen podtrhlo éterický dojem z celkového šperku, který byl vyrobený do soutěže na téma "Svatba" .

Lásky čas ♥

 

- Fimo dráček: AtelierSharka -

Náhrdelník "Legenda o dracích"

V temné jeskyni odpočívá drak a hlídá své vejce ... z hlubin pableskuje záře zlatých valounů a dalších pokladů, které draci od pradávna shromažďují a bedlivě je střeží.

Spící fimo dráček je doplněný kabošonem Bryozoanu od Saffron, Swarovski rivolkou a říčními perličkami. A k tomu samozřejmě ohromnou spoustou drobounkých korálků. 

Náhrdelník byl vyrobený technikou korálkové výšivky a šitého šperku na téma "Na křídlech draků" a umístil se na prvním místě, což mě nesmírně potěšilo. Ostatně koho by ne, že? :)

image

 

-  Keramický kabošon: Bohda -

Náhrdelník "Bubbles"

Elegantní náhrdelník je vytvořený z "bublinkového" keramického kabošonu od Bohdy a pro dotvoření dojmu dokonale čistého stylu zavěšený jen na jemném řetízku z chirurgické oceli.

Bubbles

 

Už mě z toho vkládání a popisování přechází zrak, ale věřím, že ti, co stojí v pozadí, ale vlastně by bez nich část mých šperků vůbec nevznikla, si představení zaslouží. 

Doufám , že vám po přečtení mého blogu bude přecházet zrak také, snad pouze v dobrém :)

A pokud vám tato ukázka nestačí, nakoukněte na můj profil, je toho tam k pokoukání mnohem, mnohem víc. 

Mějte krásný den!

Lucie CORRAL ♥