Domů Profil prodejce Nature in drop
Mgr. Olga Vondrakova, Ph.D.
  • aktivní prodejce od r. 2015
    Reaguje na objednávky obvykle do 30 minut.
  • Český Krumlov, ČR
  • 1058 prodaných kusů
  • 100% kladných hodnocení
Hodnocení: (240) 100%
Nadšenci: 1640
Aktivita: aktivní
Prodáno: 1058
Registrace: 13.5.2015
Město: Český Krumlov
Stát: ČR

Nature in drop

/ Prodávající
Novinky
1097460
15.3.2024 Jupiii, jsem v TOPu! Děkuji tvurci!

SVĚT POKOVENÉ PŘÍRODY

Když se spojí Věda, Příroda a magie...

Zrodí se šperk od NATURE IN DROP!

Šperky, vyrobené unikátní metodou GALVANOPLASTIKA-ELECTROFORMING a GALVANOSTEGIE-ELECTROPLATINGkdy skutečné listy a květy navždy uchovají v kovu.

      

Mladá značka, za kterou stojím Já - nadšená vědkyně, zamilovaná do venkova, cest a tvorby. Vylepšila jsem starou ruskou metodu GALVANOPLASTIKY (ELECTROFORMINGU) a jako první v Čechách začala vyrábět šperky z pokovené přírody. Skutečné listy a plody z cest do nejrůznějších koutů světa získávají nový život v mých špercích díky vědeckým znalostem, moderním vymoženostem... a troše čarování! Dlouhý čas jsem strávila pokusy a experimenty a nyní Vám můžu představit novinku pro český trh - pokovené přírodniny.

Jedinečná krása přírody, její síla a tajemství ukryty uvnitř neopakovatelného šperku. Každá trhlinka, žilka a linka zůstávají ve své přirozené podobě, jen mají jemný a zároveň pevný kovový povlak. Čarovná alchymie znovu nadechuje život do pomíjivých přírodnin a daruje jim věčnost.

Moje šperky určeny těm, kdo ví, co je originalita, kdo cítí puls Přírody a souzní s nim, vášnivým divoženkam milujícím Život a tvořícím Svůj vlastní příběh.


NATURE IN DROP – kapka přírody pro Vás!

Všechny mé šperky jsou výsledkem ruční práce a proto je každý kus unikát. TADY se můžete podívat do naší krásné dílny.

Mám velký výběr šperků, které jsou roztříděny podle materiálů, účelu a dostupnosti. Pouze šperky označené "ihned k dodání" jsou momentálně na prodej, ostatní jsou vystavené jako příklad mé práce. Pokud máte ale zájem o jakýkoliv vystavený kus, neváhejte nás kontaktovat.

Vaše zboží  obdržíte zapečetěné v dekorativní krabičce z přírodního materiálu ozdobené voskovou pečetí s našim logem nebo v krásném jutovém pytlíku s potiskem našeho loga (záleží na velikostí zboží). Věříme, že jde o originální dárek ke každé příležitostí  pro milovníky přírody - pro Vás.

 

Výrobky s radostí zašlu zákazníkům z jakékoliv části světa a poskytuji roční záruku.

Jsem ráda za nové příznivce přírodních šperků a děkuji za Vaši návštěvu a případné komentáře. 

Děkuji také tvůrcům TOP-nominaci za jejich práci. Jsem vděčna všem, kdo mě pomohl s propagací krasy!  

Váše,

Mgr. Olga Vondrakova, Ph.D.

Nature in Drop

 

Moje články u FLERMAGu:

Galvanoplastika stvoří věčnou krásu

Svět pokovené Přírody aneb jedu dal v Galvanostegii

 

Důležité informace:

Výroba na zakázku - doba dodání 2-3 týdny. Máme dvě malé děti, které mohou trochu změnit termín dodání. Prosím, počítejte s tím

K výrobkům na prodej můžete žádat různé úpravy (například u náušnic kov na chirurg.ocel, nebo změnu délky a barvy šňůry, atd.).

Рlatba

Všichni zákazníci mohou  platit  přes svůj bankovni účet.

Tuto metodu doporučujeme hlavně slovenským zákazníkům, jelikož při převodu peněz do banky se nyní musí zadávat IBAN a SWIFT jako u ostatních mezinárodních transakcí. (Ověřte si u své banky, zda-li platíte poplatky za převod do ČR).

Více informací se dozvíte zde: Jak řešit mezinárodní platby?

 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

O MĚ A MÉ TVORBĚ V MÉDIÍCH


On-line Rozhovor s MonsterAnce od 8 února 2021
On-line Rozhovor s Romanou Volfovou od 21 února 2021

Časopis Tvořivý Amos, 1/2021

 

 
A ještě trochu o mě

 

Jmenuji se Olga a povoláním jsem výzkumník.  Moje touha přijít všemu na kloub mě přivedla k tvůrčí činnosti a vědě. Řadu let jsem zkoumala lišejníky v Institutu stepi Ruské akademie věd, ale po narození synů mě stále více lákala tvůrčí činnost.

  Ze své vlasti, z Ruska, jsem si přivezla technologii galvanoplastiky a jako první v Čechách začala vyrábět šperky z pokovené přírody. Tvořením neobvyklých ozdob jsem si zpestřovala život na mateřské a pak rozhodla jsem ponorit se do uměleckého světa, mít tvoření jako hlavní činnost. 

Dlouhý čas jsem trávila pokusy a experimenty (ano, šperkování je také věda!), hledáním vhodných chemikálií a cest v možnostech a limitech českých zákonů a mé peněženky. A konečně jsem přicházela na to, jak potahnout kovem jakýkoliv přírodní materiál! Uvědomila jsem si, že nejen květy rostlin, ale i mechy, lišejníky a drobné houby mají neodolatelné kouzlo, které je možné zvěčnit pomocí pryskyřice a kovu. A nyní s radostí mohu těmto jedinečným kouzlům naučit i Vás v rámci svých skupinových a též individuálních KURZŮ GALVANOPLASTIKY, které vedu v Praze, v Brně a v Českém Krumlově, kde žiji.

Moje tvorba se stala kompromisem mezi přáním cestovat, zkoumat, trávit čas s rodinou a vytvářet krásu. V roce 2012 jsem vytvořila řadu šperků pod názvem Nature in Drop a dodnes pracuji pod touto značkou. Tvořím s užitím různých přírodních materiálů, vdechujíc jim tak nový život. V roce 2016 jsem se poprvé zúčastnila jarmarku -  prvního Budějovického MAMA MARKETU (BMM, stylového vánočního handmade trhu pro příznivce originálních věcí, z dílen maminek, které své tvořivé projekty odstartovaly na mateřské „dovolené“).  A.. konečně to propuklo, už jsem měla spoustu objednávek a sotva stíhala je všechny plnit. Pak konečně došlo k tomu, že mě má tvorba začala oficiálně živit. Udělala jsem krok ke svému snu o malé útulné dílně, ve které vládne kouzelná atmosféra a kde je možné tvořit a duševně odpočívat.

A teď bychom chtěla to kouzlo ukázat i vám všem!

Pokud přejete dozvědět o mé tvorbě vice, podívejte se na  toto video od Fler- Můj kreativní Svět!

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Všeobecné

Co je to galvanoplastika - electroformování?

Stručně řečeno, elektrolytické pokovování je způsob vytváření kovové vrstvy na nekovových objektech pomocí elektrického proudu v chemickém roztoku. V zásadě můžete pomocí galvanického pokovování pokrýt kovem vše možné i nemožné, když opravdu chcete. Z našich zkušeností jsme úspěšně potáhli mědí květiny, listy, stromy, krajku, kameny, lišejníky i houby.

Podrobne o procesu electroformováni dozvite tady.

 S jakými kovy pracujete?

Pracujeme hlavně s mědí - galvanizace, pájení. Provádíme také zlacení, stříbření, rhodiování a cínování.

 Dokážete opravit šperk, který nebyl koupen od Vás?

Závisí to na základním kovu a složitosti práce, rozhodujeme individuálně.

Proč tak drahé?

Známe cenu našich šperků. Zaprvé, je založena na technické náročnosti výroby - použitém kovu, kameni, minerálech. Estetickou hodnotu díla je obtížné měřit, je určena intuitivně. Cena práce zahrnuje také čas strávený při výrobě šperků, cenu všech souvisejících materiálů, pronájem dílny, služby fotografa, modeláře, stylistky, čas strávený zpracováním fotografií, návštěvu pošty, placení za hostování a údržbu webových stránek, reklamu na šperky a čas strávený v komunikaci se zákazníky. Vytváření krásných a kvalitních šperků není koníček, ale moje oblíbená práce, a doufám, že to oceníte.

 Vyrábíte na zakázku?

Ano, mohu pro vás vytvořit jedinečné ozdoby podle vašich představ a mých schopností. Čím přesněji mi popíšete, jaké by šperky měly být, tím přesněji mohu zhmotnit vaši představu.

 Můžete vyrobit něco, co jsem viděl na internetu?

Můžu s drobnými odchylkami zopakovat šperky, které jsem už vyrobila. Šperky vytvořené jinými autory nekopíruji, i když bych k tomu měla technické možnosti, protože respektuji myšlenku a práci autora.

 Je galvanizace bezpečná?

Navzdory tomu, že při pokovování mědí se používají některé  nebezpečné chemikálie, se správným přístupem, dodržováním bezpečnostních opatření a používáním ochranných prostředků své zdraví neohrožujete. Přítomnost galvanického zařízení v obytném domě neovlivňuje kyselost vzduchu, ani jej neznečišťuje. Při broušení a leštění mědi se může tvořit měděný prach, před kterým se budete muset chránit maskou a rukavicemi. Čisté pracoviště je klíčem k vašemu zdraví.

Pokovování jinými kovy je však již nebezpečná výroba vyžadující speciální ochranné vybavení.

 

Kurzy

Kde provadite kurzy?

Pravidelně pořádám skupinové kurzy v Praze, Brně a Českém Krumlově.

Informace o nadcházejících kurzech jsou vždy předem zveřejněny na webových stránkách nebo na našich stránkách na sociálních sítích.

 Jaký je rozdíl mezi skupinovými a individuálními kurzy?

Ve skupinovém kurzu se více zabývám teorií a v individuálním se úzce věnuji pouze jednomu studentovi, odpovídám na všechny jeho otázky.

 Jaká je velikost skupiny?

Závisí to na místnosti, ve které učím, a na mé schopnosti věnovat pozornost každému člověku. V Krumlově, v mé dílně, může být skupina až čtyř lidí, v Praze a Brně 8 lidí. Pro více lidí nemohu poskytnout vybavení a mou pozornost.

 Jak dlouhý je kurz?

Standardní skupinový kurz trvá 3,5 hodiny nepřetržité práce. Pokud zahrnete přestávky na čaj, pak asi 4 hodiny, ale maximálně 5 hodin.

 Budu schopen se to naučit?

Galvanizace nevyžaduje žádné zvláštní schopnosti, dovednosti a znalosti. Pokud jste se někdy podíleli na nějaké kreativní práci nebo tvorbě šperků - dobře, pokud ne - je to v pořádku, vysvětlím vám vše co nejpodrobněji.

 Kolik musím investovat, když chci začít s galvanickým pokovováním?

Startovací sada pro pokovování mědí vás bude stát 3-3,5 tisíc korun. Pak si můžete zakoupit další materiály, v závislosti na zvoleném směru.

 Bude po kurzu nějaká podpora?

Nenechávám své studenty bez pomoci. Do jednoho měsíce mě může každý student kontaktovat pro osobní radu, přes skype nebo sociální síť.

Kromě toho každý student obdrží seznam potřebných materiálů s odkazy, kde je lze zakoupit. student kontaktovat pro osobní radu, přes skype nebo sociální síť.

Vytvořila jsem na FB uzavřenou skupina, ve které účastníci sdílejí své problémy a úspěchy, nakupují a radí.  Ale není to součást placeného kurzu, je to jen doplněk, který pomůže Vám v rozvoje. Je to SOUKROMÁ skupina, a proto o členství v ní rozhodují já a nechávám za sebou právo vyloučit a to i beze objasnění důvodu.

 Stačí jeden kurz?

Zpravidla stačí jeden kurz k osvojení základů a k provedení prvních kroků při galvanickém pokovování. Ti, kteří se již rozhodli pro určitý směr a postrádají zkušenosti, mohou po dohodě absolvovat další kurz.

 Mám doma manžela / kočku / malé dítě. Potřebuji samostatnou dílnu?

Samozřejmě, že samostatná místnost pro experimenty je prostě úžasná, ale vůbec není nutná. Stačí, když máte vlastní pracoviště a koutek v bytě, kam se vaše děti a zvířata nedostanou.

 Nabízíte online kurzy?

V současné době připravuji online kurzy, taky je možna konzultace přes skype. 

Můžete přijít k nám?

Ano, po předchozí dohodě.

 

Šperky

Jak se starat o pokovené šperky?

  • Šperky sundávejte před koupáním a kosmetickými procedurami.
  • Brož zavěšujte na šaty před oblékáním a ověřte, že jste ji připevnili správně.
  • Ztracený lesk je možno obnovit vyleštěním flanelovým nebo bavlněným hadříkem s trochou leštidla na bázi včelího vosku.
  • Chraňte lesklé plochy šperků před lihem, acetonem a jinými rozpouštědly.
  • Šperky oblékněte až po použití kosmetických aerosolů (parfémů, dezodorantů).
  • Chraňte špeky před pádem, nárazy a poškrábáním.
  • Šperky uchovávejte na místech chráněných před sluncem a vlhkem. Zalité přírodniny mohou časem blednout působením slunce.
  • Uchovávejte šperky jednotlivě a chraňte je před poškozením vnějšími vlivy.
  • Chraňte před dětmi.
  • Mějte své šperky rádi.Pak i ony budou rády a dlouho sloužit vám.

 

Proč lakujete šperky?

Abych pozastavila proces oxidace kovů a předešla reakci kůže na měď.

 Jsou patiny, které používáte, bezpečné?

Používáme pouze certifikované produkty a materiály zakoupené od spolehlivých dodavatelů, takže jsme přesvědčeni o bezpečnosti nátěru.

 

 

Jak zvolit délku řetízku?

Nejlepší je, pokud si pomocí krejčovského metru sami vyberete vhodnou délku. Níže je obrázek, podle kterého se můžete orientovat, pokud nemáte způsob, jak délku změřit.

 

Jak si vybrat velikost prstenu?
Můžete změřit obvod prstu pomocí nitě a použít tabulku.

  1. Měření pomocí provázku
    K nejjednodušším způsobům měření správné velikosti prstenu patří měření prstu pomocí provázku. Prst omotáte provázkem, na který následně uděláte fixou značku a pak už jen změříte délku provázku od okraje po značku. Dejte si pozor na to, aby prst nebyl provázkem příliš přiškrcený.
  2. Měřící proužek
    Měřící proužek je v podstatě vylepšeným provázkem. Předtištěný proužek si vystřihněte, obtočte okolo prstu a ihned uvidíte, jakou velikost prstenu potřebujete. Opět pamatujte na to, aby prst nebyl příliš přiškrcený.

 

Jak určit průměr náramku?

K určení průměru zápěstí je také lepší použít nit a pravítko.

Rozměr, který uvádíme v nabídce obchodě představuje vnitřní šířku oválu. Jak se dopracovat k určení správného rozměru?

Základní návod:

Změřte si obvod zápěstí ruky těsně, pak toto číslo vydělte 3.14 a přidejte cca 7 mm.

příklad: obvod ruky 190 mm.
190:3.14=60.5 mm
60.5+5= 67.5 mm         

Výsledný vnitřní průměr náramku 68 mm. Pokud Vám vyjde číslo mezi doporučenými rozměry je určitě vhodné zaokrouhlovat nahoru.

 

 

Způsob dopravy
Česká pošta - doporučená zásilka/doporučený balíček. Zboží balím do bublin.folie, pak do bublinkových obálek nebo krabiček. Vše je velmi pečlivě zabaleno. Po ČR posíláme doporučené, poštovné 85kč. Osobní převzetí jen Český Krumlov
Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Fler kluby
Uživatel nevlastní žádný Fler klub.
Fotogalerie
Žádná fotografie ve Fler fotogalerii.
Zboží

Další zboží od Nature in drop

Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--