Často se setkávám s dotazem "Co darovat Blížencům, Kozorohovi, Panně, Rakovi... ?" A tak mě napadlo, proč neposkytnout všem podobně smýšlejícím výběr dárků podle charakteristiky jednotlivých znamení zvěrokruhu. Pokud i vás zajímá, co by mohlo překvapit zdánlivě nerozhodné Váhy nebo snad činorodého Býka, nechte se inspirovat klubem  "Top tipy na dárky..."

 

BERAN rád zkouší všechno nové. Je spontánní a impulsivní. Má velmi dobré organizační schopnosti a vždy se snaží dosáhnout svého cíle. Na rady druhých nedá, upřednostňuje vlastní zkušenost. Beran dárky přijímá s velkou radostí. Určitě ho potěšíte něčím originálním, výrazným šperkem nebo třeba osobním hrnkem.

                

 

BÝK pevně stojí nohama na zemi. Je temperamentní, spolehlivý, pracovitý a vytrvalý. Oceňuje přepych a krásné věci. Má rád domácí pohodu a taky praktické dárky jako třeba klíčenku, blok na nové recepty nebo něco do kuchyně.

                 image 

 

BLÍŽENCI  jsou proměnliví, rozporuplní a plní energie. Umí se dobře přizpůsobit a jednají diplomaticky. Jsou velmi společenští. Často dělají několik věcí najednou. Uděláte jim radost jakýmkoli vtipným dárkem, stačí i maličkost.

              

 

RAK je plný citů a emocí, ale dokáže být velmi praktický. Jeho nálady se střídají. Otevřený je jen k těm nejbližším a důležitá rozhodnutí často odkládá. Své nejblížší vždy tvrdě hájí. Zkuste ho překvapit něčím praktickým, co v něm vyvolá emoce.

image          image    

 

LEV je od přírody vůdcem, ale i ochráncem. Dělá mu dobře být středem pozornosti. Je cílevědomý, srdečný, velkorysý, ale může být i ješitný. Lva potěšíte kvalitním páskem, luxusním šátkem, originálním šperkem, ale taky romantickými dárky.

          image     image

 

PANNA touží po dokonalosti a pořádku. Bývá velmi rozumná, spolehlivá, obětavá a taky spořivá. Panny touží být krásné, přitažlivé a okouzlující. Sport jim proto není cizí. Také rády cestují a radost jim udělá i stolní hra.

              

 

VÁHY nemají rády jakoukoliv při. Snaží se vše uvést do rovnováhy. Často působí nerozhodně. Jsou velmi taktní, laskavé a spravedlivé. Neumí být hrubé a přestože stojí nohama pevně na zemi, mají velkou představivost a smysl pro humor. Vtipné dárky ani talismany štěstí jim nejsou cizí. A potěší je, i pokud jim pořídíte cokoli do bytu.

             

 

ŠTÍR má silnou vůli i osobnost. Přitahuje ho všechno neznámé, ale zároveň významné. Je velmi podnikavý a svědomitý. Umí být vášnivě milující i zákeřný. Není proto dobré ho ranit nebo ho něčím popudit proti sobě. Podarujte ho luxusním šperkem, vinotékou nebo originálními hodinami.

               

 

STŘELEC je optimistický, energický a nadšený pro všechno nové. Nesnese být dlouho na jednom místě. Má dobré organizační schopnosti, veselou dobrosrdečnou povahu, ale může být náladový. Úsměv na tváři mu vyčaruje jakýkoli extravagantní módní doplňek. Nepohrdne ani zajímavým originálním dárkem.

image               image

 

KOZOROH bývá vytrvalý, praktický, zodpovědný, uzavřený, zádumčivý a vnitřně silný. Je velmi pracovitý a tvořivý. Rád pomáhá druhým. Důležité jsou pro něj sociální jistoty. Nadchne ho každý praktický dárek. Pokud jde o módu, pak volte zásadně vyladěné tóny.

    image         

 

VODNÁŘ rád experimentuje a bývá všestranný. Je přátelský, upřímný, ale občas může být bezohledný. Nemá rád nerozhodnost, za to rád plánuje a předvídá. Luxusním dárkem se rád pochlubí, ale radost mu udělá i praktická sada vánočních podtácků nebo otvírací přívěsek.

      image        

 

RYBY jsou jedno z nejcitlivějších a nejvnímavějších znamení. Dokážou se vcítit do nálady druhých a podle toho jednají. Někdy ale ztrácejí vládu samy nad sebou. Bývají často ovlivnitelné. Jako ryba ve vodě se cítí, když můžou o někoho pečovat a těšit se na něj. Potěšíte je, když jim darujete něco pro kutily, zahradníky nebo do domácnosti.

   image         

 

"Hodnota dárku nespočívá v jeho ceně, ale v radosti, kterou způsobí"
(Karel Čapek)