V rámci klubu Soutěž/nesoutěž: barevné výrobky tvoříme vždy na zadané téma, které představuje určitou barevnou kombinaci s...
Většina tvůrčích lidí má v sobě jakousi úctu k poctivé a krásné práci, řemeslné zručnosti a umění našich předchůdců....
Od
100x jinak v
Tvoříme | 22.2.2022 11:29
Každé ráno před snídaní brouzdám po facebooku a když pominu běsnění nad politickými kauzami, raduju se z povedených dortů,...
Jelikož jsem, stejně jako spousta dalších v době covidové začala péct domácí pečivo, stihla jsem za ten rok vyzkoušet několik...
Tak nám dnes začíná další pravidelný narozeninový blog, tentokrát k 45. narozeninám. Jsem na přelomu, kdy se šnečím tempem...
„Ten, kdo čte, žije s každou další knihou život navíc. Kdo nečte, má jen ten svůj.“ — Oscar Wilde, dramatik, prozaik a...
Od
100x jinak v
Tvoříme | 18.3.2021 07:53
Jaro se pomalu hlásí ke slovu, něžně probouzí přírodu a i my se těšíme na častější slunce na obloze, na vyšší teploty po...
Pro rok 2021 jsme připravili zcela novou kolekci Chlebovek, designových dvouvrstvých pytlíků na nákup a uchování Chleba. Nová...
… a jak jsem slibovala v minulém blogu, tak činím… Poslední třetina života může být za předpokladu dobrého zdraví,...
Nedávno mě bývalá kolegyně požádala o fejeton na téma stáří. Oponovala jsem, že jsem už všechnu munici vystřílela v blogu,...
Dovolte nám prosím představit první Chlebovku z naší nové kolekce 2021. Jmenuje se Vínová, bydlí v Kutné Hoře, pracuje jako...
Píše se rok 2016 a v dílně v Kutné Hoře začíná výroba první Chlebovky. Chlebovka je ručně šitý designový dvouvrstvý pytlík...
Dnes ráno jsem ucítila závan něčeho nového. Užívala jsem si každou chvíli, kdy jsem byla sama jen se sluncem za okny s těmi...
Pickles, jak se také kvašená zelenina nazývá, je tradiční a velmi zdravý způsob uchovávání zeleniny. V průběhu mléčného...
Od
mago v
Tvoříme | 20.2.2017 16:15
Tento blog vznikl na základě přání, soustředit naše recepty na jednom místě. ARARATSKÝ ČANACH od Čarovné zahrady Vepřové maso...
Od
Čarovná zahrada v
Tvoříme | 10.8.2014 14:00
Suroviny: 1 hrnek žitné mouky 1 hrnek špaldové mouky 1 hrnek hladké mouky 1 1/2 hrnku vlažné vody 1/3 droždí nebo 1/2 sáčku...
Od
Lucie Loo v
Tvoříme | 10.6.2013 22:55