Fler Fler MAG Umění a design
V zajetí Baroka je celý svět, a to doslova. A proč? Toto období spadá do kulturně-politických změn druhé poloviny 16. až do konce 18. století. Téměř dvě stě let evropské expanze, která rozsévala víru v jednoho Boha s... číst článek »
Tento článek vznikl na základě mé návštěvy jedné úžasné galerie na ostrově Penang na severu Malajsie, kam mě zavlála šťastná náhoda při naší loňské cestě po Asii. Budiž vám třeba inspirací :-) Malajsie je... číst článek »
Pokud máte rádi tradice a ve své tvorbě je zohledňujete a rozvíjíte, můžete se i vy stát součástí historie. Slovenské Ústředí lidové umělecké výroby (ÚĽUV) totiž vyhlásilo 10. ročník soutěže nových designových... číst článek »
Navrhni obal, který reaguje na všudypřítomný fenomén kávy! Tématem Coffee mania vyzývá soutěž Young Package v letošním roce kreativce k tvorbě obalů nejen na kávu jako takovou, ale na vše, co k ní patří. Myslíme, že... číst článek »
„Od počátku existence naší Země se jevy na naší obloze ani jednou neopakovaly, takže jde o vskutku nevyčerpatelné divadlo s neobyčejně nízkým vstupným: stačí vyjít do tmy a zaklonit hlavu.“ Jiří Grygar, astronom A od... číst článek »
Nezná rámy, nezná plátna, jejím plátnem jsou lidé, věci kolem nich, ovoce, televizory, nábytek, volská oka i s toustem a talířem, všechno, co se hodí do vznikající scény. Její živé obrazy jsou vlastně takový optický... číst článek »
další strana
2/13
předešlá strana
Menu
--