Fler Fler MAG Články od autora: časopis GOLEM
Hledání podle autora - na hledané spojení časopis GOLEM nalezeno 79 článků.
Člověk nemusí být zkušeným hrnčířem, aby si dokázal vyrobit pěkný květináč na bylinky. Spojováním vyválených plátů hlíny lze vytvořit libovolné objekty, prostorné květináče, vázy a podobně. Pro přesnost je to... číst článek »
Nepřestane mě fascinovat, jak člověk dokáže zhmotnit nákres na papíře ve funkční nádobu. Hlava vymyslí nápad, ze kterého vznikne nákres, ruce vytvarují hlínu, slunce vysuší hotovou nádobu a žár v peci z ní prvním... číst článek »
Několikrát se zhluboka nadechněte, umístěte lehátko do zahrady a nechte se ukolébat cinkáním keramických a opravdových mušliček od moře. Takové cinkání způsobené větříkem má magické účinky a dokáže vás... číst článek »
Léto už je ve dveřích, tak ho přivítáme keramickým sluníčkem. U dekorování potřebujeme tentokrát trochu trpělivosti. Nejprve zdobíme jemnými rytinami a poté to chce ještě vyválet desítky tenoučkých válečků na... číst článek »
Máme pro vás v tento sváteční den návod na tvoření z přírodních materiálů. Fantazie dětí je bez konce, a tak nechte výběr tématu na nich. Nám se povedlo něco jako zahrádka. Díky hlíně se všechny dekorace snadno... číst článek »
Z keramické hlíny si vyrobíme panenku v kroji, která bude hlídat ošatku s vajíčky. Přes šaty jí přehodíme bohatě zdobenou zástěru. K dekorování použijeme drobná razítka, ze kterých lze poskládat libovolné ornamenty.... číst článek »
další strana
2/14
předešlá strana
Menu
--