...naši milí příznivci. Hromadné novoroční předsevzetí klubu Nestejných nebylo ani cvičit, ani zhubnout, ale začít pořádně jíst! A ještě líp fotit!

Aktuální soutěž uzavírá volný triptych na téma domov, dlouho nám do něj chybělo třetí téma, ale stačí hodit dotaz do pléna, a hned nějaká dobrá duše (že Majdo?) volá jídlo! Jídlo! Budeme fotit jídlo!

Aktuální zadání je tedy prosté, a to FOTÍME JÍDLO
aneb fotka jako z foodblogu.

Šťavnatá, moderní fotografie, na které je dominantní naaranžované jídlo.

Tedy žádná běžná produktovka, ale krásná blogerská fotka, na které se tak trochu skrývá i produkt k prodeji. Prostě fotka jak z kuchařky. Zdá se vám to těžké?

Ukázalo se, že úplně, ale úplně nejtěžší bylo jídlo uchránit před zbytkem hladovějící rodiny. Možná by mohlo být příští kolo na téma dekadence aneb fotíme zbytky a ohlodané kosti ;-) Smajlíka berte prosím s rezervou, u Nestejných se musí opatrně se svéráznými nápady, mohlo by se stát, že by se toho někdo chytil (viz příští téma)...

Jako nejaktivnější pekařka a cukrářka se ukázala naše milá Anička Wilde, která napekla asi deset různých věcí, předkládáme vám od ní alespoň jeden recept k zakousnutí, ať máte jak se uklidnit při složitém hlasování.

\"Podkafíčka\" 4 ks - A ke kávě něco na zub...

Recept na vláčný perník:

400 g polohrubé mouky
110 g cukru
2 velké polévkové lžíce medu
2 čokoládové pudinky
4 vejce
240 ml oleje
500 ml mléka
2 kypřicí prášky do perníku (já dávám 2 kypřicí prášky do pečiva a koření do perníku "svoje")

Všechny sypké přísady pořádně promícháme a prosejeme do mísy, ohřejeme mléko, ve kterém rozpustíme cukr a med. Poté přidáme olej a vejce a rozšleháme vidličkou nebo metličkou v ruce. Následně to vše vmícháme do sypké směsi, ale vlažné, nikoli horké.

Pořádně promícháme, aby bylo těsto bez hrudek.

Lze přidat oříšky, rozinky či kandovanou pomerančovou kůru nebo i nastrouhané jablíčko. Nalejeme na plech a upečeme v předehřáté troubě na 175 stupňů. Jestli je perník dostatečně upečený, můžeme zkontrolovat špejlí (pokud nám na ní ulpí "mokré" těsto, ještě to chce chvíli nechat v troubě, když je špejle čistá, můžeme vyndávat).

A pak už jen stačí nechat vystydnout a dozdobit podle svého (např. pocákat čokoládou) a popřát dobrou chuť.

...a tak jsme všichni celé dva měsíce pilně smažili, vařili, pekli a aranžovali, vyměňovali recepty, až vznikla tahle krásná kuchařka.

Pojďte ochutnat, čas máte až do neděle 8. března.

#fler-anketa:3963#

 

Zajímá vás, co bude příště? Už teď si procvičujeme ruce a pilně cvičíme Bugatti step.
Klub je aktuálně plný až po střechu, ale pokud máte chuť soutěžit, zkuste se nám ozvat. Třeba se ještě jedno volné místo najde. Preferujeme spíše netextilní zájemce.

 

Úvodní fotografie lněné prostírání od Varvar Home.